A tésztát miért kell sós vízben főzni?
A sós víz jobban felmelegszik,
mielőtt forrni kezdene, mint a sótlan.
Ezért a sós vízben az élelmiszer
(például a tojás vagy a tészta) magasabb hőmérsékletre
melegedhet fel, és gyorsabban főhet.
Pontosan fordítva, a sós víz lassabban forr fel, ezért kell a forrás után sózni.
a tészta pedig sótlan vízben főzve teljesen ízetlen!
Tehát a tésztavízünk felforrt, sózzuk , ami pillanatra lehűti, de hamar újraforr, és akkor kell beletenni a tésztát, amitől újból lehűl, majd újra felforr.
a tészta főzési idejét innét számoljuk.
Miért, mi bajod a fosztóképző használatával???
A kérdés nem ez volt!!!
Még egy megjegyzés "légyszi"-t sem ír a magyar nyelv!!!
Valahogy így " légy szíves "..., de nem ez volt a kérdés:)
A kérdés olvasása közben épp egy adag töltött tésztát eszek, amit nem sós vízben főztem, mert úgy gondoltam, h a töltelék úgyis sós. Hát, nem győztem a kész kaját utánasózni, mert íztelen lett.
Úgyhogy első kézből, tapasztalat alapján mondhatom: azért kell sós vízben főzni, hogy legyen íze. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!