Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet a főtt tojást...

Nagy Zoole kérdése:

Hogyan lehet a főtt tojást szépen meg pucolni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 6. 08:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
sok só kell a vizbe akkor szépen lejön,bár a friss tojáson ez sem segit:Sazt nehéz pucolni
2011. ápr. 6. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Jó keményre főződ (ergo sokáig ott hagyod :) )

utána ahogy levetted a tüzről, leöntöd a vizet, utána meg jéghideg vizet adsz a nyakába.. az első kört még leöntöd róla, de a következő már nem fog átmelegedni.... és utána egyet vagy kettőt verd az asztalhoz, és ujjbeggyel finoman bontogasd :)

2011. ápr. 6. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megfőtt, azonnal hideg vízbe kell rakni. Ekkor a belseje jobban összemegy, mint a héja, így elválnak egymástól.

Én úgy szoktam, hogy utána körben hozzáütögetem a mosogató széléhez, az alját és a tetejét is, hogy eglsz kicsi darabokra összerepedezzen a héja. A héja alatt van egy hártya. Amikor megkezdem, ennek alányúlok, és tulajdonképpen a hártyát húzom le a tojásról. Mivel picire törött a héja, nem sérti fel a hártyát, hanem lejön vele.

Ezzel a módszerrel teljesen mindegy, hogy friss vagy állott a tojás, kis gyakorlás után bármilyet simán meg lehet pucolni.

2011. ápr. 6. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Én hiába áztatom hideg vízbe. Tapasztalatom szerint semmi összefüggés nincs, inkább tojásfüggő a dolog.
2011. ápr. 6. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
még forrón azonnal megpucolni
2011. ápr. 6. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Próbáld ki azt,hogy mikor lehűtötted,megtörögetted utána az aljánál megbontod úgy,hogy levegőt tudj fújni a tojás és a hártya közé.Nekem így sikerülni szokott.
2011. ápr. 6. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
azok írták jól, akik azt mondták hirtelen le kell főzés után hűteni.
2011. ápr. 6. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
58%
lehűteni, mozaikosra törni, a két tenyerünk között egy kicsit megböngyörgetni, és tényleg majdnem egyben le lehet húzni.a tompa végénél kezdeni, ahol a levegő van.
2011. ápr. 6. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Valóban.

Főzés után azonnal, alaposan és hirtelen le kell hűteni.

A friss tojás még így is nehezebben pucolható, úgyhogy én arra is szoktam figyelni, hogy ha van többféle lejárati idejű tojás, akkor inkább a kicsit régebbit főzöm meg.

2011. ápr. 9. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
A tetejét lyukaszd ki, és fújj bele. Aztán szépen lejön. Vagy a kezeddel görgesd az asztalon, aztán finoman távolídts el a darabokat.
2011. ápr. 11. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!