Hogyan lehet a főtt tojást szépen meg pucolni?
Jó keményre főződ (ergo sokáig ott hagyod :) )
utána ahogy levetted a tüzről, leöntöd a vizet, utána meg jéghideg vizet adsz a nyakába.. az első kört még leöntöd róla, de a következő már nem fog átmelegedni.... és utána egyet vagy kettőt verd az asztalhoz, és ujjbeggyel finoman bontogasd :)
Amikor megfőtt, azonnal hideg vízbe kell rakni. Ekkor a belseje jobban összemegy, mint a héja, így elválnak egymástól.
Én úgy szoktam, hogy utána körben hozzáütögetem a mosogató széléhez, az alját és a tetejét is, hogy eglsz kicsi darabokra összerepedezzen a héja. A héja alatt van egy hártya. Amikor megkezdem, ennek alányúlok, és tulajdonképpen a hártyát húzom le a tojásról. Mivel picire törött a héja, nem sérti fel a hártyát, hanem lejön vele.
Ezzel a módszerrel teljesen mindegy, hogy friss vagy állott a tojás, kis gyakorlás után bármilyet simán meg lehet pucolni.
Valóban.
Főzés után azonnal, alaposan és hirtelen le kell hűteni.
A friss tojás még így is nehezebben pucolható, úgyhogy én arra is szoktam figyelni, hogy ha van többféle lejárati idejű tojás, akkor inkább a kicsit régebbit főzöm meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!