Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Használt sütőolajjal mit...

Használt sütőolajjal mit kellene kezdeni, hogy ne szennyezze a környezetet? Ha a lefolyóba nem lehet kiönteni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 09:48
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
Lakossági hulladékudvarok átveszik. Szerintem akár 1 litert is be lehet vinni, mivel a lakosság számára találták ki ezeket.
2011. ápr. 4. 22:08
 12/26 anonim válasza:
69%

04:02 11:18-nak: "gyűjtsd össze üvegbe és úgy dobd a kukába ne a lefolyóba öntsd ki."

Jajj ne! Ha a kukába teszed üvegestől, az olaj előbb-utóbb ugyanúgy bekerül a talajba, mintha a lefolyóba öntötted volna. A talajon, talajvizen keresztül pedig a vízkészletünket szennyezi!!

Ne tedd ezt, és nem jó így ez az ajánlatod!

Az a környezetet védő megoldás, hogy vagy összegyűjtitek és hulladékudvarnak leadjátok, vagy (esetleg) a háziállatokkal megetetitek.

Amúgy én még nem hallottam ilyenről, hogy valahol is átvennék.

2011. ápr. 6. 08:57
 13/26 anonim válasza:
ha kertes házban laksz akkor nyáron a grillezésnél/flekkenezésnél vagy a szalonna sütésnél fel tudod használ hogy könnyebben begyulladjon
2011. ápr. 6. 15:03
 14/26 anonim válasza:

A hulladékudvarban átveszik!

Én rendszeresen összegyűjtöm kétliteres olajos üvegekbe (amiben előzőleg megvettem a napraforgóolajat) és a papírokkal, palackokkal, elemekkel együtt ezt is a hulladékudvarba viszem.

Különben már a papír, kartondoboz, palackok mellett a használt elemet, műszaki cikkeket, sőt a nejlonzacskókat is átveszik!

2011. ápr. 7. 12:10
 15/26 anonim válasza:
Add le McDonald’ban és sütnek belőled neked finom hamburgert:D
2011. ápr. 7. 16:12
 16/26 anonim ***** válasza:
Hehe, én a kutyának szoktam adni száraz kenyér kíséretében, és felettébb örülni szokott neki.
2011. ápr. 8. 21:44
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat. Megnézem hol van ilyen hely a közelben, ahol le lehet őket adni, sajnos kutyusom nincsen, de ezek szerint a leghasznosabb az lenne, ha beszereznék ilyen környezetbarát kutyát:)
2011. ápr. 9. 08:35
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Itt vannak a hulladékudvarok felsorolva: [link]

Hátha valaki rátalál erre a kérdésre még valamikor :)

2011. ápr. 9. 11:15
 19/26 anonim válasza:
100%

A tegnapi 21:44-esnek mondom Remek ötlet! legalább értelmes módon hasznosítaná, ill. hasznosítja ugy,. ha a kutyusnak adja keverve az ételét ízesíteni.

Amúgy meg ténleg legegyszerűbb gyűjteni és leadnui ott ahol ezt6 átveszik, DE Az MÉG SENKINEK NEM JUTOTT ESZÉBE hogy HÁZI HASZNOSÍTÁS? Vagy csak nekem van pár malacom? KEVERJÜK BE NEKIK A kavar darába( népies nevén a moslékba)! SOKKAL JOBBAN ESZIK utánna..

Egy Környezetgazdálkodási Agrármérnök....

Ja és semmikép ne öntsük ki se földre , se lefolyóba, se kukába!

2011. ápr. 9. 13:28
 20/26 anonim ***** válasza:

Isten ments, hogy a lefolyóba önts, még eldugul, öntsd inkább a wc-be.

A franc fogja gyűjtögetni tárolgatni, én kb 3 havonta használok el 1 litert, az nem sok.

2011. ápr. 16. 01:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!