Használt sütőolajjal mit kellene kezdeni, hogy ne szennyezze a környezetet? Ha a lefolyóba nem lehet kiönteni?
Ingyen én is begyüjteném.
Régi dizelmotorok mennek vele, a benzinkutak is csak hozzákeverik a dizelhez.
Szerintem még finomítás sincs meg szűrés is max papirral.
100 liter sütőolajat ha beleengednek az aknába a15 köbméter gázolaj közé, hát a fene se fogja észrevenni a különbséget, de a kutasnak megvan a havi plussz okosság.
Szerintem ha van régi dizelkocsid akkor szűrd át szűrőpapíron aztán borítsd a tankba ha tiszta olaj és nem keverted össze disznózsírral főzés közbe..
Aztán tankolj rá egy 7-8 liter gázolajat.
gyűjtsd össze üvegbe és úgy dobd a kukába ne a lefolyóba öntsd ki.
Amúgy én még nem hallottam ilyenről, hogy valahol is átvennék.
az otthon-kategóriában olvastam, hogy van valami DEROLIN
nevű étolajderítő por.
ha beírod a gugliba ki adja, ott utána nézhetsz.
a legtöbb hulladékgazdálkodási vállalatnak ma már vannak városi átvevő helyei, ahol a különböző újrahasznosítható dolgokat átveszik, pl gumiabroncs, műszaki cikkek, nagy mennyiségű papír, vashulladék, festékek, stb...
szerintem az olajat is át kell vegyék, bár 2-3 liter alatt furcsán fognak rád nézni, hisz magánemberek ritkán visznek be, éttermek meg nagytételben dolgoznak.
egyébként ha van kutyád vagy malacod, annak bele lehet keverni az ételébe szűrés után, mert megeszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!