Milyen lenne ha így helyettesíteném a habarást?
Figyelt kérdés
Kerülöm a tejtermékeket. Arra gondoltam, hogy a főzelékeknél habarás helyett szednék ki az ételből egy keveset, megvárnám amíg elhül, belekeverném a lisztet, és úgy vissza a kajába. Ez így milyen lenne szerintetek? Nagyon hiányozna a tejföl íze? Próbálta már valaki?2011. márc. 13. 20:15
1/6 anonim válasza:
Egyszerűbb,ha a lisztet hideg vízzel kevered el,és teszed az ételbe. A tejföl pedig csak kevés ételből hiányzik.
2/6 anonim válasza:
A rántás nem jó habarás helyett?
egyébként működhet de utána még kell főzni egy kicsit a kaját a liszt miatt, ill szerintem nem is kell megvárnod, hogy kihüljön.
3/6 anonim válasza:
habarás az liszt és víz+tejtermék keveréke...ha kihagyod a tejterméket ugyanolyan jó lesz sűrítésre, viszont, teljesen más íze lesz a főzeléknek....javaslom, hogy inkább főtt krumplival vagy krumplipehellyel vagy magával a főzelékzöldséggel sűríts
4/6 anonim válasza:
Szerintem az a legtutibb megoldás, ha a főzelékből egyszerűen leturmixolsz egy adagot. Kicsit bébipapiszerű íze lesz, de finom. Így még a liszt sem feltétlen szükséges. De ránthatod is vagy a lisztet vízzel is elkeverheted.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Sokszor megoldás lenne a rántás a habarás helyett, de pl. mikor ezen gondolkodtam, elsőként a gyümölcsszósz jutott eszembe. Na, azt nem lehet rántani. Szerintem:)
Igen, én is attól tartok, hogy majd hiányozni fog az étel ízéből a tejföl. De ha krumplival sűrítem, akkor is más lesz az íze, nem?
2011. márc. 13. 20:50
6/6 anonim válasza:
A gyümölcsszószhoz szerintem a turmixolós megoldás a nyerő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!