Hogy készítitek a teát?
Nos nagy teázó vagyok :)
Én egy bögréhez 1 filtert(fekete,gyümölcs tea) 3 teásk. cukor,1 teásk. citromlé.
1,5 l: 2 filter - nos ez nehéz eset mert ránézésre tudom,hogy mennyi kell,sosem számolom...és mindig eltalálom az ízvilágot,nem lesz az a menzás se,de se túl cukros,se túl citromos.
Amibe nem teszek semmit : fehér,zöld,gyógy teák és néha a feketébe se...
Kb 1 literes a teafőzőnk, vagy kicsit több, soha nem mértem még le..
1 vagy 2 filtert teszek, teától függ..
Ízesítésnek 1 vagy 2 evőkanál cukor, ez is a teától függ, meg attól, hogy csak én iszom-e vagy a párom is, mert Ő édesebben szereti, nekem jó, ha kevésbé édes is. 2 kanál citromlé megy még bele, de ha ketten isszuk, akkor abból kevesebb. Tehát én savanyúbban, párom édesebben szereti, de inkább találunk egy középutat, minthogy minden egyes pohárnál külön kelljen melegíteni, ízesíteni a teát. :)
Csészénként kb egy teáskanál teafű, típustól függően néha mézet vagy tejet keverek hozzá.
Filteres teát nem veszek, mert a filter drága és rossz ízű, és egyébként is szűrős kannám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!