Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan készítitek babátoknak...

Hogyan készítitek babátoknak a teát?

Figyelt kérdés
Ma vettem kislányomnak Pickwick babateát. Nem szokott sok folyadékot inni, de gondoltam kipróbáljuk.Ti hogy szoktátok egy filtert csak egyszer használtok fel? Mert jó ha a drágám egy nap pár kortyot iszik.
2011. febr. 28. 17:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Mikor keveset ivott a lányom volt hogy 2 nap is kifőztem ugyan azt hiszen nem kell hogy álljon a vízbe, csak meg kel mártogatni párszor így csak pazarlás. Most nem így csinálom de van hogy 2 teás üveggel is megiszik, mióta hozzátáplálok...
2011. febr. 28. 19:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Én a gyógyszertárba veszek neki édesköményt, 1-2 csipetet beleteszek kb. 2-3 dl vízhez felforralom,lehűtöm és leszűröm.Na meg egy negyed teáskanálnyi cukor :) A védőnő nem ajánlja, de a doktornő mondta hogy nyugodtan tehetünk bele egy picit,mert nincsen aki szeretné az ízetlen teát:)
2011. febr. 28. 19:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, az édeskömény az hasfájásra is tökéletes:)
2011. febr. 28. 19:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Forralt víz s bele Hipp tea.

De volt,hogy elfogyott,akkor felnőtt teánkból főztem neki.Megitta s nem lett semmi baja.Épp,hogy belemártottam a forralt vízbe.Csak megszíneztem a vizet.

2011. febr. 28. 19:20
 5/8 anonim ***** válasza:

én úgy csinálom, hogy fél literes üvegben(baba gyümölcsleves) kiáztatom a filtert, és ebbe teszek 1 teáskanál barna cukrot, vagy gyümölcscukrot.(ennyi cukor nem árt a gyereknek, és kell is, mert semlegesíti egy kicsit a csersavat)

de ha neked keveset iszik, akkor szerintem elég, ha csak megmártod a filtert, akkor elég 2x is.

nem írtad mekkora a baba, ha még csak cicis, akkor ne is várd, hogy többet igyon.

ha már nagyobb, akkor lehet az a baj, hogy nem ízlett neki amit eddig adtál, mi is így jártunk. viszont a Hipp teával vigyázz, mert rászokik, és nagyon nehéz átszoktatni másra. tapasztalat.

2011. febr. 28. 22:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem írtad a baba korát...vagy csak figyelmetlen voltam.A fiam másfél éves és még mindig szereti a cukrozatlan teát...Hippet még nem ivott, fekete teát sem,mert szerintem semmi szüksége ezekre!Mecsek bébit,vagy ha kell,megfázás elleni gyógyteakeveréket készítek neki.
2011. febr. 28. 23:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Én ha beteg csipkehúst áztatok. Kb. 4-5 szemet összetörök és azt áztatom szobahőmérsékleten 8-10 órát. Ha nem beteg, akkor citromfű teát (nem filtereset) készítek. Ez magában is édeskés, nem teszek bele semmi mást neki, és nagyon szereti. Vírusölő, nyugtató hatású, és már nagyon pici babának is adható. Néha még én is iszom, mert frontérzékeny vagyok, és arra is jó.
2011. márc. 1. 06:37
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen:)

4hónapos a kicsikém, csak szopizik.

Nem szerettem volna abba a hibába esni, mint a közelemben egy-két anyuka, hogy nem adott a tejcsin kívül a babájának semmi folyadékot és amikor jött a nyár-nagy meleg, a kicsik nem fogadtak el semmit, és majdnem kiszáradás és kórházlett a vége.

2011. márc. 1. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!