Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tároljátok ezeket a...

Hogyan tároljátok ezeket a dolgokat?

Figyelt kérdés

pl.

1. Friss kolbász (házi): fagyasztóba, de mibe tegyem? Papír, fólia, zacskó?

2. Zöldségeket a hűtőbe: zacskó, simán..? (pl. petrezselyem, sárgarépa, paprika, paradicsom)

Tehát a lényeg azon van, hogy MIBE tároljam, hogy ne romoljon, penészedjen?


2011. febr. 22. 14:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

én zacskóba tenném a kolbászt a fagyóba ha egyszer eljutna odáig h le kelljen fagyasztani...:)

zöldségeket frissentartó dobozban tárolom a hűtőben.

2011. febr. 22. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

friss kolbászt,hurkát ha fagyasztom,akkor zacskóba szoktam,sosem lett még baja


zöldségheket semmiképp zacskóba,mert nagyon hamar penészedik ugy

petrezselymet,répát nem szoktam hűtőbe,csak a kamrába,egy edényben állnak,lefedés nélkül

paprika,paradicsom szintén edényben,lefedés nélkül,de hűtőben

2011. febr. 22. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Legjobb a hasidban tárolni, de a inkább műanyagban.
2011. febr. 22. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen tudom, hogy a hasiban a legjobb tárolni, csak sajnos elég sok kajánk van mindig...Ezért okoz prolémát pl. a friss kolbász is...

De köszi mindenkinek

2011. febr. 22. 15:15
 5/12 anonim ***** válasza:
Én a zöldségeket/gyümölcsöket simán beteszem a hűtőbe. Ha sokáig nem eszed meg úgyis megromlanak, de úgy hallottam így jobb.
2011. febr. 22. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

a kolbászt nem jó hűtőbe tenni, ha lenne valami szellős hűvös hely, akkor ott kéne felakasztva tárolni.

Zöldségeket zöldségtartó rácson, kosárban.Ha van pince, akkor ládában, homokban. De a multis zöldség túl van hűtve, elromlik. Ebből csak annyit lehet venni, amennyi elfogy.

Káposztaféle pár napig mehet a zöldséges rekeszbe.

Milyen lakásban laksz? Milyen tárolóhelyed van? Ez fontos.Mi a paprikát, paradicsomot pár napig a konyhában rácsos tartóban. A plafonról lóg le.

Tojást gyékénykosárban a kamrában.

Az áruházláncok sajnos mindent túlhűtenek, azok csak egy-két napig jók, addig is a hűtőben.Zacskóban vagy simán.

Banán, krumpli, uborka nem mehet a hűtőbe. Viszont ha kevés olaj fogy: a hűtőben nem avasodik.

2011. febr. 22. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
"sajnos elég sok kajánk van mindig.." - ennél nagyobb bajod sose legyen!
2011. febr. 22. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

:))) Igen tudom, én is azt kívánom, hogy ne legyen ennél több bajom, csak a szívem szakad meg amikor el kell dobni, és tudom, hogy sokan hiányban szenvednek.Ezért írtam úgy, hogy sajnos.

De köszi mindenkinek.

2011. febr. 22. 16:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Friss kolbászt zacskóban tedd el. Ha sok a zöldséged,darabold fel,és zacskóban tedd a fagyóba. Úgy akár félévig is eláll.

A maradék ételt is lefagyaszthatod,akkor nem kell semmit kidobni. Kivétel a krumplis ételek,mert azok kiengedve nem jók.

2011. febr. 22. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi neked is. Hát az biztos, hogy ezentúl a legtöbb dolgot egyből a fagyasztóba fogok tenni..
2011. febr. 23. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!