Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pörköltből krumplis tészta?

Pörköltből krumplis tészta?

Figyelt kérdés

Csináltatok már a megmaradt pörkölt szaftból krumplis tésztát?

Tegnap csirkepörkölt volt, és eszembe jutott, hogy maradt elég sok szaft. Szerintetek?

Csinált már ilyet valaki, ha igen hogyan?

Köszi

2011. febr. 1. 12:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
57%
Azt úgy csináltam: elkezdtem úgy, mint a paprikás-krumplit, csak minimális vízzel és a pörkölt szaftot borítottam bele, de arra vigyáztam, hogy így is rövid leve maradjon. Amikor megfőtt, összetörtem benne a krumplit és a kifőzött tésztát ezzel kavartam össze. Alaposan forgasd át kis lángon, akkor még a felesleges vizet is elsüli. Jó lesz, ubival nagyon szeretem.
2011. febr. 1. 12:18
 2/14 anonim válasza:
disznóhusos pörköltszaft jobban passzolna, de így se lehet rossz szerintem.
2011. febr. 1. 12:22
 3/14 anonim ***** válasza:
49%

Bizarr...

A krumplis tészta héjában főtt krumpliból, hagymából, pirospaprikából és sóból van, víz nélkül.

Hallottam már olyat, hogy pörkölttel esznek bizonyos tésztákat, de krumplis tésztával még nem hallottam. Anyukám szereti a túrós és darás tésztát pörkölttel.

2011. febr. 1. 12:31
 4/14 anonim ***** válasza:
Simán, végülis majdnem ugyanaz az alap. Zúzd bele a pityókát és nyomasd ezerrel. :)
2011. febr. 1. 12:36
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem azt mondom, hogy a krumplis tésztát mindíg így készítem, csak azt, hogy amikor a pörkölt-szaftot sajnáltam kidobni, akkor így hasznosítottam. Az üzemi konyhákon is felhasználják az előző napi pörköltszaft maradékot, akkor a saját konyhámban miért ne tegyem?
2011. febr. 1. 12:36
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, próba szerencse, kipróbálom és majd meglátjuk, ízlik-e a páromnak:)
2011. febr. 1. 12:39
 7/14 anonim ***** válasza:
Én szakács vagyok,s általában egy bizonyos kajából sok másfélét lehet készíteni, de pörkölt szaftból krumplis tésztát még nem csináltam. Megpróbálhatod,bajod nem lesz tőle, talán még finom is lesz.
2011. febr. 1. 12:41
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

én is paprikáskrumpliként kezdem a krumplistésztát.

a maradék szaftot nyugodtan fel lehet használni paprikáskrumplinak, ha puha villával szétnyomkodni,majd mehet bele a kifőtt tészta.

kiváló lehetőség a maradék hasznosítására.

2011. febr. 1. 12:50
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert mi eleve nem szeretjük a krumplis tésztában a piros paprikát, bár tudom, hogy a legtöbb helyen tesznek bele. Nálunk a krumplis tésztára csak tört krumplit keverünk össze egy kis zsírral, rengeteg dinsztelt hagymával és sok borssal.

Viszont ez a pörkölt szaftos ötlet nem lehet rossz, lehet, hogy ki is próbálom.

2011. febr. 1. 12:51
 10/14 anonim ***** válasza:

12:31-es: "Bizarr...A krumplis tészta héjában főtt krumpliból, hagymából, pirospaprikából és sóból van, víz nélkül.

Hallottam már olyat, hogy pörkölttel esznek bizonyos tésztákat, de krumplis tésztával még nem hallottam."

Nálunk - és ez nem a családot, hanem az egész vidéket jelenti - a krumplis tésztához elöször paprikás krumplit föznek egész rövid lével (esetleg szalonnakockák vag kolbászdarabkák is vanna benne, de legtöbbször az sem), ezt törik össze és keverik össze a megfött tésztával. (Ez mar nincs annyira messze a kérdezö ötletétöl.) Olyat viszont meég nem hallottam egyetlen ismeröstöl sem, hogy hajába fött krumpliból késziti - nem tudom elképzelni, hogy igy is olyan izes lehetne.

2011. febr. 1. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!