Pörköltből krumplis tészta?
Csináltatok már a megmaradt pörkölt szaftból krumplis tésztát?
Tegnap csirkepörkölt volt, és eszembe jutott, hogy maradt elég sok szaft. Szerintetek?
Csinált már ilyet valaki, ha igen hogyan?
Köszi
Bizarr...
A krumplis tészta héjában főtt krumpliból, hagymából, pirospaprikából és sóból van, víz nélkül.
Hallottam már olyat, hogy pörkölttel esznek bizonyos tésztákat, de krumplis tésztával még nem hallottam. Anyukám szereti a túrós és darás tésztát pörkölttel.
én is paprikáskrumpliként kezdem a krumplistésztát.
a maradék szaftot nyugodtan fel lehet használni paprikáskrumplinak, ha puha villával szétnyomkodni,majd mehet bele a kifőtt tészta.
kiváló lehetőség a maradék hasznosítására.
Nem, mert mi eleve nem szeretjük a krumplis tésztában a piros paprikát, bár tudom, hogy a legtöbb helyen tesznek bele. Nálunk a krumplis tésztára csak tört krumplit keverünk össze egy kis zsírral, rengeteg dinsztelt hagymával és sok borssal.
Viszont ez a pörkölt szaftos ötlet nem lehet rossz, lehet, hogy ki is próbálom.
12:31-es: "Bizarr...A krumplis tészta héjában főtt krumpliból, hagymából, pirospaprikából és sóból van, víz nélkül.
Hallottam már olyat, hogy pörkölttel esznek bizonyos tésztákat, de krumplis tésztával még nem hallottam."
Nálunk - és ez nem a családot, hanem az egész vidéket jelenti - a krumplis tésztához elöször paprikás krumplit föznek egész rövid lével (esetleg szalonnakockák vag kolbászdarabkák is vanna benne, de legtöbbször az sem), ezt törik össze és keverik össze a megfött tésztával. (Ez mar nincs annyira messze a kérdezö ötletétöl.) Olyat viszont meég nem hallottam egyetlen ismeröstöl sem, hogy hajába fött krumpliból késziti - nem tudom elképzelni, hogy igy is olyan izes lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!