Maradék huslevesböl mit lehet késziteni?
na akkor én elmondom, hogy nálunk mi a sorsa a vasárnapi húslevesmaradéknak.
két tojás sárgáját citromlével /ecettel/ borssal jól kikeverek, kiveszek egy kicsit a melegedő levesből, elkeverem vele és hozzáadom a leveshez.
nem forralom, csak melegítem, hogy össze ne menjen a tojás.
ha kell még adok hozzá citromlevet, hogy kellemesen savanykás legyen.
tetejét megszórom friss petrzselyemmel.
fokhagymás bundáskenyérrel szoktuk általában hétfőnként
vacsorára enni.
érdemes kipróbálni, nagyon finom annak, aki szereti a savanykás ízeket.
Csinálhatsz belöle egy orosz levest - egy ismeröstöl hallottam, sokszor föztem már, és nagyon finom.
A levébe fözzél bele csikokra vágott káposztát (lehet savanyúkáposzta is, de úgy megint más izü), tálaláskor tegyél minden tányérba a levesbe a fött zöldségekböl, a káposztából, a leveshúsból - mindegyiket kisebb darabkora vágva, tányéronként egy kiskanál tejfölt bele és erre szedd a forró levest. Ha nagyon külölegesen akarod, egy kis kockákra vágott keményre fött tojást is tehetsz bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!