Kireped a bejglim. Mitől?
Még soha nem sikerült szép bejglit sütnöm.
Lehet bármilyen precizen, recept szerint dekára pontosan, akárhogyan, sütéskor kireped. Jó, tudom most a mák túl híg lett, a tésztát meg vékonyra gyúrtam.....
De még a gesztenyés is kirepedt !! Pedig az nem híg ( alig tudtam rákenni)
megszurkálod sütés előtt? Meg kell szurkálni, hogykijöjjön a gőz. Pl egy kötőtűvel, vagy effélével. Grillnyárssal.
Nem szabad szorosra tölteni. Az is lehet, hogy mindig túlkel a tésztád. Csak duplájára, nagyobbra ne!!!
Meg lett szurkálva. Tulságosan nem kelt meg, még gondoltam is hogy lehet kemény lesz. De jó. Az íze is.
Második válaszolónak: Igazad van, így is el fog fogyni.Csak ugye a kinézet.........
Nekem is kirepedt (az oldalán, ahol a tojással bekent rész és a nem bekent alja találkozik...).
Igen, szerintem is attól, hogy kissé híg lett a mákos töltelék és vékony a tészta, meg szerintem a tésztába is több tejet tettem.
Viszont! Így finomabb, és könnyebb vele dolgozni. Ha vastagabbra hagyom a tésztát, az kevésbé fincsi.
Legközelebb inkább:
1/ hézagosan tekerem fel (az ugyanúgy vékony tészta+ sok híg töltelékest),
2/ töltelékkel együtt többet fogom keleszteni, és inkább az elején nem kelesztem sokáig a cipókat...
Plusz több szurka, aztán meglássuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!