Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kireped a bejglim. Mitől?

Kireped a bejglim. Mitől?

Figyelt kérdés

Még soha nem sikerült szép bejglit sütnöm.

Lehet bármilyen precizen, recept szerint dekára pontosan, akárhogyan, sütéskor kireped. Jó, tudom most a mák túl híg lett, a tésztát meg vékonyra gyúrtam.....

De még a gesztenyés is kirepedt !! Pedig az nem híg ( alig tudtam rákenni)


2010. dec. 22. 20:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

megszurkálod sütés előtt? Meg kell szurkálni, hogykijöjjön a gőz. Pl egy kötőtűvel, vagy effélével. Grillnyárssal.

Nem szabad szorosra tölteni. Az is lehet, hogy mindig túlkel a tésztád. Csak duplájára, nagyobbra ne!!!

2010. dec. 22. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 Harmoka ***** válasza:
A jó beigli kireped, az íze a lényeg.
2010. dec. 23. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Meg lett szurkálva. Tulságosan nem kelt meg, még gondoltam is hogy lehet kemény lesz. De jó. Az íze is.


Második válaszolónak: Igazad van, így is el fog fogyni.Csak ugye a kinézet.........

2010. dec. 23. 11:10
 4/11 anonim válasza:
Le kell kenni tojás sárgájával... ősi tudás
2010. dec. 25. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Lekentem én, ez alap.
2010. dec. 26. 07:42
 6/11 anonim válasza:
Bocsi pontosítanék, tejfölt össze kell keverni tojás sárgájával, és úgy lekenni sütés közben 2x
2010. dec. 27. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát majd legközelebb kipróbálom. Köszi.
2010. dec. 27. 11:20
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem is kirepedt (az oldalán, ahol a tojással bekent rész és a nem bekent alja találkozik...).

Igen, szerintem is attól, hogy kissé híg lett a mákos töltelék és vékony a tészta, meg szerintem a tésztába is több tejet tettem.

Viszont! Így finomabb, és könnyebb vele dolgozni. Ha vastagabbra hagyom a tésztát, az kevésbé fincsi.

Legközelebb inkább:

1/ hézagosan tekerem fel (az ugyanúgy vékony tészta+ sok híg töltelékest),

2/ töltelékkel együtt többet fogom keleszteni, és inkább az elején nem kelesztem sokáig a cipókat...

Plusz több szurka, aztán meglássuk.

2010. dec. 29. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
:)
2010. dec. 29. 21:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem sosem reped ki. Talán a tetejét nem jól kened. Nekem a nagyim tanította, hogy először hosszában kell jól bekenni, majd egy kis idő múlva kiszeded a sütőből, 10-15 perc kb, és keresztben is jól megkened.
2011. jan. 2. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!