Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Élesztőpor? Miért nem kel meg...

Élesztőpor? Miért nem kel meg a tészta? (kakaóscsiga) helyre lehet még valahogy hozni?

Figyelt kérdés
nem kel meg a tészta, ha ilyen élesztőt használok(tehát a zacskós por)..dobjam ki a , vagy vmivel még meg lehet menteni?így megsütve elég rossz
2010. dec. 2. 09:43
 1/8 anonim ***** válasza:
55%

1x én próbáltam, soha többé!

kelesztés után lapos maradt, a nagykönyvben azt írták, újra dagasztás-kelesztés. megtörtént, maradt továbbra is lapos. aztán bedagasztottam még 1 adag tésztát,összedolgoztam a 2-t, újra kelesztettem (bár ez csak vicc) mert továbbra sem mozdult meg a legmelegebb helyen sem.

több órai munka,idő, anyag és fáradság után ment a kukába.

végigjárhatod ezt az utat, hátha neked bejön. én tutira soha.

a rendes élesztő mindig bevált.

2010. dec. 2. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
55%

én így jártam kétszer is a porral. olyan lett a tésztám ,mint a szahara, száraz és lapos.

soha többet porélesztő nem kell.

sajnos nem tudom , mit kezdhetsz a begyúrt tésztával.

2010. dec. 2. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
55%
Sose értettem miért van ilyen egyáltalán... :D Veszünk vagy 3 rendes kocka élesztőt, elvan az a hűtőben sokáig, ha meg penészes lesz (vagyis olyan izés), azt a részt le kell vágni, megromlani sem tud. :D Szerintem ilyet használj inkább. Ezt meg sajna valszeg dobhatod ki. :(
2010. dec. 2. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg kéne kelnie ha ugyanugy csinálod a kovászt mint a RENDES élesztővel!(kézmelegtej, csipetcukor, élesztő)
2010. dec. 2. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg szokott kelni.Mielőtt nekiállok kicsit beteszem a lisztet a mikróba ,hogy langyos legyen az is.Stahltól láttam egy kelt tészta készítésnél.Ha nekem nem kel rendesen valami miatt akkor én meleg helyre teszem a tálat.Pl bemelegített gázsütő ajtaját kinyitom és arra.
2010. dec. 2. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
45%
élesztopor kuka,használj rendes élesztőt
2010. dec. 2. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem se megy elesztoporral, csak kenyersuto gepben. Fogalmam sincs, mi baja lehet, rendes elesztovel megy:)
2010. dec. 5. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én évek óta használok port és nagyon szeretem, mindig van itthon. Kicsit felfuttatom, mielőtt dolgozni kezdek vele, hogy ellenőrizzem jó-e. Valószínű, hogy a tiéd sokáig állt a polcon. Én többször befürödtem a hagyományossal., és még egy por se volt, ami kudarcot mondott volna.
2010. dec. 5. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!