Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem sikerül felvernem a...

Miért nem sikerül felvernem a tejszínt?

Figyelt kérdés
Akármilyen tejszínt veszek, soha nem bírom felverni! Mindig elér egy bizonyos folyékony állagot, de akármeddig verem, soha nem lesz hab! Kézi két habverős gépem van, a tojásfehérjéket simán felveri 2 perc alatt, a tejszínt lehűtöm. Mit csinálok rosszul?
2010. nov. 28. 20:55
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Én úgy tudom kellő mennyiségű cukortól lesz elég kemény hab belőle. De szerintem kézzel sokkal inkább lehet habot verni belőle mint géppel.
2010. nov. 28. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Ugyanakkor ne várd a tejszíntől hogy olyan állaga legyen a felveréstől, mint a habspray-kben lébő tejszínhabnak... az tele van nyomva gázzal meg tartósítóval, meg mittomén milyen stabilizátorokkal, amitől olyan szép hab formájú.


De esetleg próbáld ki szifonnal.

2010. nov. 28. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy túlvered?


Tegyél bele pici cukrot, és érdemes habfixálót is használni. A vaníliás cukrok között keresd, ugyanakkora tasakban.

2010. nov. 28. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Én már letettem róla, nekem sem sikerült sosem. Mindig túró lett belőle, ami aztán ment a macskáknak. Próbáld meg a Hulalát, növényi alapú, de nagyon finom lesz, és nincs az a zsíros érzés utána a szádban, mint az igazi tejszínnél. Pl. Tescoban lehet kapni, de sok más boltban is. 500 ml kb. 400 Ft.
2010. nov. 28. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
a hulala valóban felverődik, de, hogy finom, azt nem mondanám. néha én is azt használom, mert olyan rossz tejszíneket árulnak mostanában, tényleg nem lehet őket normálisan felverni :(
2010. nov. 29. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad túl nagy fokozaton verni! Kezdd 2-3ason, majd ha már félkemény, akkor kapcsolj feljebb! De ne maximumra. Így több ideig tart, de jó lesz!
2010. nov. 30. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tuti, hogy nem verem túl, mert már jártam úgy, de ez nem az. Sajnos el sem jutok odáig, hogy megkeményedjen a hab. Lehet, hogy a gépemmel van a baj? Már erre is gondoltam... Vettem egy spirális kézi habverőt, na arra még kíváncsi leszek! Majd megírom, hogy azzal sikerült-e felvernem.

Köszi az ötletet a növényi alapanyagúra, majd kipróbálom.

Próbáltam már cukoral is, anélkül is, erősebben, gyengébben, de nem megy! Sőt már, a habfixálót is kipróbáltam, na attól végképp összeesett. Vagy én vagyok tényleg a béna!? Már kezdem azt hinni! :S

Asszem veszek egy habszifont, az a biztos! Minden jót Nektek!

2010. dec. 1. 21:33
 8/9 anonim válasza:
A hullala biztos fel fog verődni. Én mindenbe ezt használom. Még sosem csalódtam benne, jó minőségű. És akkor fölösleges a habfixáló. A cukrászok is ezt használják. De a gépeddel is lehet baj. Nekem is volt már úgy hogy gyengébb volt a teljesítménye és nem verte fel rendesen.
2010. dec. 10. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

ez mekkora hülyeség...a cukrászok nem használnak hulalát!! :@

tejszínhabverő gépet használnak, ami eleinte levegővel "felfújja" a tejszínt, aztán tovább fújja és felveri

és zselatinnal szokták stabilizálni, ritkán habfixxel

2011. dec. 7. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!