Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kimért tea elkészítése:?

Kimért tea elkészítése:?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sokszor kaptam már mindenféle kimért, szupi teákat. Hogy készítsem el őket, hogy az ízük is ugyanolyan jó legyen, mint az illata? A teázókban mindig olyan finom, de nekem sose sikerül olyanra... Hány fokos víz, mennyi fű, mennyi cukor...


Köszi!


2010. nov. 10. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:
A teafuvet lefforazod es letakararod, majd 5-10 perc mulva fogyasztod el.
2010. nov. 10. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Azért ez nem ilyen egyszerű!

Attól függően kell áztatni, hogy milyen tea. Ha a fekete teát 5-10 percig áztatod, ihatatlan lesz. Gyümölcstea ázhat eddig. Feketének 2 perc, zöldnek max. 3-4, mert az is egyre keserűbb lesz. Forró, de nem lobogó víz.

Fél liter vízbe kb. 1 lapos evőkanál tea.

Cukor ízlés szerint, én üresen iszom, a barátnőm rengeteg cukorral. Én - ha csak egy kevés is van benne - már nem bírom meginni. Lehet mézzel is és tejjel/tejszínnel is ízesíteni. Citrom ezekbe a teákba nem ajánlott, de ha úgy érzed, kell bele, nincs akadálya.

Gyümölcsteába szórhatsz fagyasztott ribizlit, málnát, meggyet, esetleg narancsot, almát. (Ne túl sokat.) Ráöntöd a vizet, a gyömölcs kicsit megpuhul, én szeretem, bár a gyümölcsteát én csak hidegen szeretem, mert nekem az is túl édes melegen.

2010. nov. 10. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Használj szűrőt vagy teatojást. Egy teáskanálnyi elég egy bögrébe, ha kiöntőben készíted, annyi kanál, ahány bögrénnyi kitelik belőle.

Gyümölcsteáknál, mate- és afrikai teánál, gyógynövényeknél 100°C, zöld, fekete és fehér teánál 80°C.

Én nem szoktam cukrot beletenni, csak magában iszom. De ízesítheted fehér, barnacukorral, kandiscukorral, mézzel, juharsziruppal, tejjel, citromlével, almaecettel. Csak bátran, hogy megtaláld a megfelelő ízt!

2010. nov. 10. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Minden teafajtának megvan a maga elkészítési módja. A fekete teát le kell forrázni és 3-5 percig áztatni. A zöld teát nem szabad leforrázni, és 3 percig kell csak áztatni (tovább nem jó), viszont kiáztathatod még egyszer. Egyes gyógynövényeket 10-20 percig is áztatni kell. Van olyan, amit főzni kell a fortyogó vízzel együtt, másokat kifejezetten tilos főzni.


Az ízesítés is változó. Fekete teába mehet minden, mi szem-szájnak ingere (rum is! :D) Zöld teába ne tegyél semmit sem. A natúr vörös teába sem muszáj. Az ízesített változatok viszont kívánnak egy kanálka mézet, vagy valami finom édesítőt. Gyógynövényes teáknál is változó lehet, hogy kell-e bele valami, és ha igen, micsoda.


És akkor még nem is említettem egy csomó teafajtát, amit én sem fogyasztok, szóval nem tudom. A legtutibb, ha fajtánként utánanézel, melyik tea hogyan jó!

2010. nov. 10. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
én is most vettem ilyesmit, és nekem azt mondták, hogy gyümiteát 10 percig legalább áztatni kell, de minél tovább ázuk, annál finibb. a többi teát sajna nem ismerem, mert én ezeket szeretem. Citromot tényleg nem igényelnek, csak icicpici cukrot, vagy édesítőt, de ez már egyéni ízléstől függ.
2010. nov. 22. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!