Mire használnátok fel a fosóka szilvát? Lekvár van belőle bőven a kamrában.
Mindenféle gyümölcsöt fagyasztottam, de kimagozott fosóka szilvából talán a legtöbbet. Gyümölcslevesbe használtam nyáron és kislányom sokáig szerette a zabkását gyümölcspürével. Ehhez is házi fagyasztott gyümölcsöket használtam hozzá, mindig változó gyümölcskombinációkkal. Sajnos már jó ideje nem fogadja el, ezért szeretném apránként felhasználni belőle.
Kamrában elég sok lekvár van, ezért azt most nem csinálnék belőle. Szörpöt is próbáltam, tettem el néhány üveggel, de az meg annyira nem ízlik a családnak.
Magozás miatt elég sok levet is van a zacskóban. Interneten nem találtam annyira jónak tűnő recepteket, ötleteket.
szilvacsatni
sütikbe darált dióval/pirított prézlivel sűrítve*
palacsintatöltelék szintúgy*
mákos-lekváros* pitty-putty (főtt tészta, lekvár, darált mák, porcukor)
vadashoz gyümölcsszósz
lekváros barátfüle*
kevert tésztát is mernék csinálni lecsöpögtetett f. szilvából
ivólé
a csillagozott ételekhez gyorslekvárt kell készíteni: kiveszed a fagyóból a cuccost, felengeded, megcukrozod-ízesíted, leturmixolod és felfőzöd
Jó étvágyat és jó kreatívkodást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!