Manapság miért használnak öntött vas serpenyőket?
Azt tudom hogy megvannak az előnyei hogy egyenletesen tart hőt, olcsó és tartós. De emellett nehéz, nem lehet benne savas ételeket készíteni és a kezelése is időigényes.
Esetleg van valami hozzáadott extra íz, vagy ez csak egyfajta elkötelezettség ha valaki ilyet használ.
Az öntöttvas edény megelőzi az idegbajt, amit a három hetes, máris karcos teflon serpenyő okoz az embernek.
Évszázadok óta bevált technológia, nincs benne kockázat, mint az új tapadásmentes anyagoknál (ugye a pár éve visszavont mérgező teflon és társai) és a rozsdamentes acéllal ellentétben képes a saját tapadásmentes bevonatát létrehozni.
Az öntöttvas edény jelenti számomra bizonyos értékek tiszteletét, például azt hogy az ember egyszer ruház be egy dologba, de az tartós. Nekem még nincsen sajnos serpenyőm, a nagymamámnak van, tökéletes palacsintát tud benne sütni. A testvére csinálta neki több mint 60 évvel ezelőtt, és azóta is príma. Az én öntöttvas sütőtálam kb ezer éves, amikor néhány éve vettünk egy házat, abban találtam, egy édes, tündéri házaspáré volt. Mindig amikor használom, eszembe jut milyen szerény, alázatos, kedves emberek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!