Milyen felhasználási módokat, recepteket javasoltok, ha rengeteg a hullott almám? Ki hogyan használná fel, tenné el télire az almákat? Szörp, lekvár, lekvár párosítás, rostos ital, minden érdekel.
Elég sok almát kaptunk szüleimtől, náluk sem fogy el. Pár alkalommal főztem gyümölcslevesbe, kompótot is készítettem (nem télire, hanem pár napon belül megenni), de ahhoz is szívesen fogadok nálatok bevált recepteket.
Egy korábbi kérdésben olvastam hozzászólásban az alma aszalásáról, azt mindenképpen kipróbálom.
Nyersen is eszünk belőle. Pár naponta válogatom, de egy része gyorsabban romlik, mint ahogy elfogyna, ezért szeretnék hasznos konyhai praktikákat kérni tőletek, ki hogyan használná fel.
Almapálinka,almabor,calvados.
Dinsztelt alma,almás pite,máglyarakás.Almakompót.
Reszeld le, és almás pite adagonként fagyaszd le.
A kompótot is be lehet főzni.
Cidert tudsz ha le tudod préselni.
Ha valakinek van aszaló gépe a környezetedben, akkor almacsipsz is lehet.
Tejberizzsel töltött sült alma. A tejberizsbe keverhetsz őszies édes fűszereket, mézet, aszalt gyümölcsöt és egy tojást ami összefogja.
Az alma csumáját kiszeded, megtöltöd, megsütöd.
Nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!