Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 2kg bőr,hús,köröm,stb. -hez...

2kg bőr,hús,köröm,stb. -hez mennyi víz kell? Kell bele zöldséget tenni?

Figyelt kérdés
Kocsonya főzés.

dec. 28. 15:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%

5-6liter,nem

Szemes bors,fokhagyma kell bele ESETLEG só

dec. 28. 16:05
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

1-es: milyen egy kocsonya SÓ NÉLKÜL?????

Egyébként 2 kg húshoz max. 3 liter víz kell (esetleg valamivel több, hogy ellepje.

Só, egész bors, babér, fokhagyma kell bele füszerként. Ha megfött, a levét ruhán átszürni, 1-2 evökanál ecetet lehet bele tenni, úgy jobban megköt, de vigyázni kell, ne legyen savanyú, csak picit pikáns

dec. 28. 16:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha füstölt hús,köröm,bőr kerül bele,nem biztos hogy indokolt a só használata.

És mivel a kocsonyát nagyon sokáig kell főzni,a 3 liter víz édeskevés...vagy közben pótolod?

Ecet?!Na én meg ezt nem hallottam még...pláne a feltételezhetően megmaradó mennyiségű lébe 1-2 evőkanálnyi!

dec. 28. 20:00
 4/11 anonim ***** válasza:
51%

Kocsonyába alapesetben nincs füstölt hús!

Az ecethez meg: megamarad kb 2 liter lé, ebbe kerül az 1-2 kanál ecet. De természetesen NEM ecetsav, hanem 5 %-os salátaecet. (Bocs, ha ez nem volt egyértelmü!)

dec. 29. 10:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem erre mondják,ahány ház...nálunk alapvetően füstölt dolgok kerülnek bele,és ha kellő ideig főzzük,még véletlenül sem kell bele semmi segédanyag.
dec. 29. 11:11
 6/11 A kérdező kommentje:

Most akkor rakjak vagy ne rakjak bele füstölt húst?

Füstölt oldalasom van.

Gondolom egy pici darab kell csak.

Ecetről úgy tudtam, van aki így eszi, hogy citromlevet vagy ecetet csepegtet rá de már evés előtt, nem bele.

dec. 29. 11:13
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha akarsz, tehetsz bele (a 2-4-es vagyok), mi sosem teszünk.

Az ecet/citromlé szintén ízlés kérdése.

dec. 29. 11:35
 8/11 anonim ***** válasza:

Tedd bele nyugodtan!kellemesebb íze lesz,viszont csak akkor sózd,ha már legalább egy,másfél órát gyöngözve főzted.Biztosan fog kelleni a só,de kóstolás után érdemes beletenni.

Nem tudom mekkora oldalasod van,de ha 2kg-nyi az egyéb belevalód,az oldalasból is mehet fél kg

dec. 29. 13:30
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, picike só kellett bele.

Elkészült, porcióztam, viszont most ahogy hűl, a tetején lett egy átlátszó, nagyon-nagyon vékony réteg. Olyan, mint egy megszáradt arcmaszk lehúzás után, máshoz nem tudom hasonlítani. 😄

Azt le kell szedni?

dec. 29. 20:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem,nem kell.Gyanítom kezd "aludni"
dec. 29. 20:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!