Sárgarépát hogyan tartsam frissen?
Ma megveszem,de többször szeretnék használni belőle az ünnepek alatt. hogy tároljam, hogy ne fonnyadjon,ne puhuljon meg? hűtő? konyhaszekrény? erkély?
mossam meg, vagy tároljam "koszosan"? ha lefagyasztom, kiolvasztás után, amolyan gumi állagú lesz.





Hűtőben a legalsó polc alatti tartóban.
Megmosva,nejlonban egy hónapig is jó.





Ne áztasd! Az csak akkor ér valamit , ha már fonnyadt egy kicsit, vagy ha hamarosan felhasználod. Napokig ne tartsd vízben!
Hűtőben, hetekig eláll.





Nem tudom, aktuális e még, de később talán használható az ötlet. Én úgy szoktam, hogy 5-6-val betekerem kéztörlő papírba, beteszem egy nylon zacskóba, és így teszem a hütő legalsó zöldségtárolásra használt rekeszébe. Fehérrépa, zeller, karalábé ugyanígy.
Nem fonnyad, ha kicsapodik pára a papír felszívja. Három hétig is kitart. Persze függ a répa minőségétől is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!