Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sárgarépát hogyan tartsam...

Sárgarépát hogyan tartsam frissen?

Figyelt kérdés

Ma megveszem,de többször szeretnék használni belőle az ünnepek alatt. hogy tároljam, hogy ne fonnyadjon,ne puhuljon meg? hűtő? konyhaszekrény? erkély?

mossam meg, vagy tároljam "koszosan"? ha lefagyasztom, kiolvasztás után, amolyan gumi állagú lesz.



dec. 21. 09:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hűtőben a legalsó polc alatti tartóban.

Megmosva,nejlonban egy hónapig is jó.

dec. 21. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
34%
Pucolva vízben ázva hűtőben
dec. 21. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
#2. egy az egyben lepje el a víz? nem áznak ki a hasznos vitaminok tápanyagok?
dec. 21. 17:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne áztasd! Az csak akkor ér valamit , ha már fonnyadt egy kicsit, vagy ha hamarosan felhasználod. Napokig ne tartsd vízben!

Hűtőben, hetekig eláll.

dec. 21. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, aktuális e még, de később talán használható az ötlet. Én úgy szoktam, hogy 5-6-val betekerem kéztörlő papírba, beteszem egy nylon zacskóba, és így teszem a hütő legalsó zöldségtárolásra használt rekeszébe. Fehérrépa, zeller, karalábé ugyanígy.

Nem fonnyad, ha kicsapodik pára a papír felszívja. Három hétig is kitart. Persze függ a répa minőségétől is.

dec. 26. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!