Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kerámia sütőgolyók elmogatása....

Kerámia sütőgolyók elmogatása. Hogy a jófenébe csináljam?

Figyelt kérdés

Adott kb két dupla maréknyi kis kerámia bogyó, kb kisebb üveggolyó méret.

Ez az, amit ráraksz a mindsnféle piték belső részére, hogy a pite tésztája ropogós legyen, és elő sütöd csak ezekkel a nehezékekkel.

Ez már megvolt, de most van egy tál zsíros, kicsit kormos kerámia gyöngy, amit át kéne mosni hogy ne penészedjenek be.

Valami trükk, ötlet?

#mosogatás #tisztítás #kerámia #sütőgolyók #sütőgyöngy
nov. 28. 18:09
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Én valószínűleg úgy csinálnám, hogy egy tálba engednék vizet, tennék bele mosogatószert, beleszórnám az összes golyót és kézzel jól "átmozgatnám" őket a tálba. Ha végeztem, akkor egy szűrőbe önteném az egészet és ott is öblíteném át folyó víz alatt.
nov. 28. 18:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket a golyókat ne egyenesen a tésztára pakold. Tegyél alájuk sütőpapírt. Próbáld meg őket egyesével mosogatószeres szivaccsal elmosni. Vagy dobd ki és vegyél új csomaggal.
nov. 28. 18:31
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Régebben erre lencsét vagy babot használtak, utána meg lehetet fözni. (Bocs, tudom, nem a kérdésre válasz, de lehet, hogy van, akinek érdekes infó.)

Elmosogatni nem tudom, hogy lehet, a kerámia beveszi a különbözö élelmiszerek ízét, illatát, esetleg valamennyit az anyagából is, megpróbálhatod tiszta vízben áztatni és utána kifözni, de nem biztos, hogy müködik. Mosogatószert nem használnék, mert a kerámia beszívja és nem lehet eltávolítani belöle utólag.

Legközelebb meg a tésztára tegyél sütöpapírt, és arra a golyókat, úgy nem ragad oda és nem kerül rá tészta.

nov. 28. 18:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, most már rájöttem kelleni fog a papír alà.
nov. 28. 18:58
 5/6 A kérdező kommentje:
4, de jó, ez jó ötlet. Mondjuk az jó sok bab, de ha nem égnek meg, talán még finomabb is lesz.
nov. 28. 18:59
 6/6 anonim ***** válasza:
83%
Ha netán túlszárad a bab és nem tudod megfözni, el tudod tenni a következö alkalomra, úgy rengetegszer fel lehet használni - ugyanúgy, ahogy a kerámiagolyókat.
nov. 28. 19:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!