Hogyan van, hogy a bolti liba, kacsa, sertés zsír szobahőmérsékleten dermedt állapotban van?
Figyelt kérdés
Tescóban vettem egy 6 kilós, jó zsíros libát, a háj 96 dkg volt. A sűtés során nem tettem vizet, vagy alaplét a liba alá.
A kisült zsír 23 fokos szobahőnmérsékleten nem dermedt meg.
nov. 20. 17:47
2/7 anonim válasza:
Az állatokban nem szabadon van a zsír, hanem a zsírsejtekben, másrészt meg ha kisütöd megváltozik valamennyire a zsír szerkezete.
Meg a nyers, hütött kacsa/liba azért nem 20+ fokos, hanem alapesetben 5 fok alatt van.
3/7 anonim válasza:
Kacsa,liba zsír csak hűtőben lesz elég kemény.
Már kissebb hő hatására is könnyen olvad.
Boltban is hűtő pultban van
4/7 anonim válasza:
3-as: nem a zsírt, hanem az állatot kérdezte!
5/7 anonim válasza:
4-es "a kisült zsír nem dermedt meg"
Melyik szót nem érted?
7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok, a zsírt kérdeztem.
nov. 23. 07:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!