Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan van, hogy a bolti...

Hogyan van, hogy a bolti liba, kacsa, sertés zsír szobahőmérsékleten dermedt állapotban van?

Figyelt kérdés

Tescóban vettem egy 6 kilós, jó zsíros libát, a háj 96 dkg volt. A sűtés során nem tettem vizet, vagy alaplét a liba alá.

A kisült zsír 23 fokos szobahőnmérsékleten nem dermedt meg.



nov. 20. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Téged átvertek.
nov. 20. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az állatokban nem szabadon van a zsír, hanem a zsírsejtekben, másrészt meg ha kisütöd megváltozik valamennyire a zsír szerkezete.

Meg a nyers, hütött kacsa/liba azért nem 20+ fokos, hanem alapesetben 5 fok alatt van.

nov. 20. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kacsa,liba zsír csak hűtőben lesz elég kemény.

Már kissebb hő hatására is könnyen olvad.

Boltban is hűtő pultban van

nov. 21. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
3-as: nem a zsírt, hanem az állatot kérdezte!
nov. 21. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es "a kisült zsír nem dermedt meg"

Melyik szót nem érted?

nov. 21. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A zsírt kérdezete :D
nov. 21. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok, a zsírt kérdeztem.
nov. 23. 07:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!