Mikor tegyem át a bőrös sertés császárt a fagyasztóból a hűtőbe, ha kedd délután sütném?
Kedd, reggel, délelőtt.
Lefagyasztott húsokat a felhasználás előtt néhány órával veszünk ki a fagyóból, nem napokkal előtte.
Mivel császárról írsz, annak a fele szalonna és a zsír hamarabb enged ki mint a tömör hús.
Én hétfőn este tenném át a hűtőbe, az kedd délutánra pont olyan állapotban lesz, hogy sütheted.
De ha konyhakészen tetted el, mondjuk beirdalva a bőre, akkor akár fagyosan is elkezdheted a sütést!
Pár agytröszt "konyhatündér" lepontozta az 5-öst, holott igaza van.
Általánosan a húsokat a fagyasztóból a hűtőbe kell áthelyezni az érlelődés és a hűtés folyamatos folyamatának biztosítása érdekében. Egy bőrös sertés császár áthelyezése a fagyasztóból a hűtőbe több órát vesz igénybe, ezért érdemes előrelátóan elvégezni az áthelyezést.
Általánosan ajánlott, hogy a húst a fagyasztóból a hűtőbe legalább 24 órával az elkészítés előtt helyezze át, és az étkezés előtt legalább 1-2 órával vegye ki a hűtőből. Ha kedden délután szeretné elkészíteni a bőrös sertés császárt, akkor érdemes vasárnap délután vagy este áthelyezni a húst a fagyasztóból a hűtőbe, így biztosan elegendő időt ad a hús érlelődésére és hűtésére, mielőtt elkészítené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!