Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a sertés vesét...

P.O.C. kérdése:

Hogyan kell a sertés vesét megfőzni, hogy ne legyen utóíze?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a vese-velőt, de mindig csak disznótorkor csináljuk ami max 2-szer van egy évben de inkább egyszer. Ami a mi disznónkból készül nagyon finom, de boltinak mindig fura utóíze van.

Ha jól gondolom attól lehet, hogy disznótorkor egy nagy üstbe fő a többi belszervvel együtt, így azok kiveszik az utóízét ízét. De ha csak simán vesét főzök akkor, hogy tudom ugyan ezt elérni?

#főzés #vese #utóíz #vese főzés
nov. 16. 05:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem derült ki, hogyan készíted, de a vesének van egy karakteres illata, szaga, amit abárolással lehet tompítani, és az abárolt vesével indítani az étel elkészítését.
nov. 16. 07:53
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A veséböl ki kell vágni az összes fehér részt, utána alaposan lemosni sok hideg vízzel. De elkészítés után egy jellegzetes íz minden esetben megmarad.

Esetleg meg tudod próbálni, hogy elöször a vesét (kitisztítva, de még egyben) elöfözöd kb 10-15 percig forralva, utána leöblíted, kihütöd és csak utána dolgozol vele tovább.

nov. 16. 08:04
 3/3 A kérdező kommentje:

Az étel lényegében faék egyszerű.

- Jó sok hagymát csíkokra kell vágni meg kell pirítani zsíron, de ne túl nagy lángon, hogy puhuljon is. (1 sertés velő + 2 db veséhez én legalább 4 nagy fej hagymát szoktam)

- Utána megy bele a tisztított darabolt velő nyersen ha az már kezd kész lenni megy bele az előzetesen készre főzött, megtisztított, darabolt vese. Itt a vese gyakorlatilag semmilyen kőkezelést nem kap, gyakorlatilag csak felmelegítjük.

- A végén megy bele kb 8 db felvert tojás, amit nem szabad nagyon kiszárítani kicsit lágyabban kell hagyni.

A só az egyetlen fűszer benne, illetve tálaláskor fűszerpaprikát szórunk a tetejére.

nov. 16. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!