Hogyan kell a sertés vesét megfőzni, hogy ne legyen utóíze?
Nagyon szeretem a vese-velőt, de mindig csak disznótorkor csináljuk ami max 2-szer van egy évben de inkább egyszer. Ami a mi disznónkból készül nagyon finom, de boltinak mindig fura utóíze van.
Ha jól gondolom attól lehet, hogy disznótorkor egy nagy üstbe fő a többi belszervvel együtt, így azok kiveszik az utóízét ízét. De ha csak simán vesét főzök akkor, hogy tudom ugyan ezt elérni?
A veséböl ki kell vágni az összes fehér részt, utána alaposan lemosni sok hideg vízzel. De elkészítés után egy jellegzetes íz minden esetben megmarad.
Esetleg meg tudod próbálni, hogy elöször a vesét (kitisztítva, de még egyben) elöfözöd kb 10-15 percig forralva, utána leöblíted, kihütöd és csak utána dolgozol vele tovább.
Az étel lényegében faék egyszerű.
- Jó sok hagymát csíkokra kell vágni meg kell pirítani zsíron, de ne túl nagy lángon, hogy puhuljon is. (1 sertés velő + 2 db veséhez én legalább 4 nagy fej hagymát szoktam)
- Utána megy bele a tisztított darabolt velő nyersen ha az már kezd kész lenni megy bele az előzetesen készre főzött, megtisztított, darabolt vese. Itt a vese gyakorlatilag semmilyen kőkezelést nem kap, gyakorlatilag csak felmelegítjük.
- A végén megy bele kb 8 db felvert tojás, amit nem szabad nagyon kiszárítani kicsit lágyabban kell hagyni.
A só az egyetlen fűszer benne, illetve tálaláskor fűszerpaprikát szórunk a tetejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!