Jól csináltam a szárított gombát?
Vettem a piacon szegfűgombát. Elég sokat sikerült és nem használtam fel mind, gondoltam a többit megszárítom. Kitettem egy tálcára a radiátor fölé és szépen meg is száradt, csak utána jöttem rá, hogy ezeket nem mostam meg.
Viszont ha előtte megmosom, nem ment volna tönkre a szárításkor?
Ha később felhasználom, akkor csak mossam át alaposan előtte? Jól csináltam így?
Nem vagyok nagy szárított-gomba felhasználó, de én úgy tudom, hogy főzés előtt amúgy is célszerű egy időre beáztatni. Egy kicsit öblítsd át pl. szűrőben, és utána áztasd be langyos vízbe.
Szóval mindegy, hogy megmostad-e előtte vagy sem.
Ahogy az 1-es írja, főzés előtt be kell áztatni, de inkább hideg vízbe. Egyébként jól csináltad. :)
Hátha valaki nem tudja: a gombát papírzacskóba (pl lisztes zacskóba) téve a hűtőszekrény zöldséges rekeszében jó pár napig, akár 1 hétig is el lehet tartani. Valamelyik francia sztárséf mondta, hogy sokkal finomabb a gomba, ha áll egy pár napig, mint, amikor még szép fehér, friss. Kipróbáltam -csiperkével- és így igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!