Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Jól csináltam a szárított gombát?

Jól csináltam a szárított gombát?

Figyelt kérdés

Vettem a piacon szegfűgombát. Elég sokat sikerült és nem használtam fel mind, gondoltam a többit megszárítom. Kitettem egy tálcára a radiátor fölé és szépen meg is száradt, csak utána jöttem rá, hogy ezeket nem mostam meg.


Viszont ha előtte megmosom, nem ment volna tönkre a szárításkor?


Ha később felhasználom, akkor csak mossam át alaposan előtte? Jól csináltam így?



ma 09:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem vagyok nagy szárított-gomba felhasználó, de én úgy tudom, hogy főzés előtt amúgy is célszerű egy időre beáztatni. Egy kicsit öblítsd át pl. szűrőben, és utána áztasd be langyos vízbe.

Szóval mindegy, hogy megmostad-e előtte vagy sem.

ma 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ahogy az 1-es írja, főzés előtt be kell áztatni, de inkább hideg vízbe. Egyébként jól csináltad. :)

Hátha valaki nem tudja: a gombát papírzacskóba (pl lisztes zacskóba) téve a hűtőszekrény zöldséges rekeszében jó pár napig, akár 1 hétig is el lehet tartani. Valamelyik francia sztárséf mondta, hogy sokkal finomabb a gomba, ha áll egy pár napig, mint, amikor még szép fehér, friss. Kipróbáltam -csiperkével- és így igaz.

ma 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!