Mit csináljak rengeteg bazsalikomból, ami nem pesztó és nem szárított?
Lejár a bazsalikom szezon, és rengezeg növényt kell leszednem. Kb 40 dekára számítok. Pesztót már rengeteget csináltam, száritva nem szeretem és fagyasztottam már egészben és vízzel aprítva is. Mit lehetne még?
Előny ha nem kell fagyasztó, mert tele van
Miért probléma a szárítás?
Finomra vágva, olajban is elteheted, (frissen) de mivel úgy benne marad a nedvesség, előbb utóbb megadja magát.
2 módon lehet valóban hosszú távon tárolni. Fagyasztva, vagy szárítva. Utóbbi kicsit kevesebb aromát őriz meg, de nem sokkal, és még akkor is jobb, mint ha ki kéne dobni.
Szárítva nem szeretem az ízét.
Ha olajba teszem, azt hűtőbe kell tenni? Meddig áll el?
Egyébként ilyen szempontból romlandóság tekintetében nem sokban különbözik a pesztótól.
Mármint ha a pesztóba nem raktál tartósítót, vagy nem hőkezelted.
Attól, hogy abban más is van, maga a bazsalikom kb. ugyanúgy viselkedik ott is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!