Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Aki evett már kapros tejfölös...

Aki evett már kapros tejfölös cukkini főzeléket, az tényleg olyan ízű, mint a tökfőzelék?

Figyelt kérdés

#tökfőzelék #cukkini főzelék
júl. 31. 02:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
Simán. A cukkini is egyfajta tök ubborkának álcázva.
júl. 31. 13:06
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

7. És hogyan készíted, hogy megtudjuk, mindenkit érdekel, légyszíves!

júl. 31. 15:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem a #7 vagyok, de leírom, én hogy készítem.

Jó nagy cukkini kell hozzá, legalább kettő. Ugyanúgy meg kell hámozni és kibelezni, mint a tököt, és legyalulni, megsózni és állni hagyni.

Apróra vágott hagymát valamilyen zsiradékon megdinsztelem, kevés pirospaprikával megszórom (el is maradhat). A besózott, levétől kinyomkodott tököt ráteszem, egy kanál ecettel meglocsolom, a kapor vastag szárát beledobom. Mikor megpuhult, tejfölös habarással bekeverem, megszórom a kapor apróra vágott levelével. Az ecetet egy pici cukor hozzáadásával kiegyenlítem. (Az ecet és a cukor mennyisége ízlés szerint)

júl. 31. 16:02
 14/16 A kérdező kommentje:

13

Köszönöm szépen, akkor tényleg, úgy is kell csinálni. Nagyon jó, köszönöm!

júl. 31. 16:06
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én verziót ennél egyszerubb: simán héjjastól lereszelem, nem belezem ki, mert nincs mit...Aztán felontom annyi vízzel, hogy ellepje. Pici só bele, kevés friss kapor és csak forralásig főzöm. Akkor egy tejfölös habaras megy bele és rengeteg friss kapor. Ennyi. A mascarpone-s verzió finomabb, ott a tejfölt simán mascarpone-ra cserélem.
júl. 31. 16:24
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag ugyanolyan :)
aug. 1. 12:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!