Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kovászos uborkát mekkora...

Kovászos uborkát mekkora üvegben csináljam?

Figyelt kérdés
Van 5 literes üvegem de nem akarok annyit csinálni.Félig is lehet tölteni,vagy szerezzek be kisebb üveget,1 literesek vannak még.Feleslegesen nem halmoznék fel beföttes üvegeket,kevés a hely a lakásban.
júl. 22. 06:55
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Az érlelés során el kell zárni a levegőtől.

Mindegy, hogy hány literes az üveg, de levegővel közvetlenül ne érintkezzen (ezért raknak az üveg szánára egy tányért)

A fermentálás befejezése után hűtőben sokáig eltartható,. nem olyan sok az 5 liter sem, de nyilván csinálhatsz kevesebbet, de inkább kisebb üveget (3 literes?) tölts tele

júl. 22. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyik sem jó, vegyél inkább egy 2 vagy 3 literes üveget. Egyszer megpróbáltam literesben, ehetetlen lett. A nagy üveg félig töltve sem jó, nem tudod szorosan tölteni.
júl. 22. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

1-es: a kovászolás során NEM a levegö a probléma - akkor nem tányért kellene rátenni, hanem szorosan lezárni -, hanem az, hogy ne potyogjon bele por vagy egyéb szennyezödés.


Kérdezö: akkora üvegre lesz szükség, amiben az uborkát meg a kenyeret ellepin a folyadék. Lehet akár lábasban is, fedövel.

júl. 22. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Párszáz forint egy három literes üveg Nyilván ez terjedt el az 5 literes mert ingyen lehet hozzájutni.

Egyébként így van kis lábasban is tökéletes.

júl. 22. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

#3#

De, probléma a levegő, mert a tejsav baktériumok oxigénszegény környezetben szaporodnak, az oxigén a vajsav baktériumoknak kedvez.

Az egész eljárás lényege, hogy a tejsav baktériumoknak legyen megfelelő a környezet, nem mindegy, hogy a végeredmény kellemesen savanyú, vagy büdös "lábszagú" lesz.

Plusz a penészedés ellen is véd a takarás (a sós lé szinte alatt vannak az összetevők), de lezárni azért nem szabad, mert a fermentálódás során gáz képződik.

júl. 22. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 jpeacefuler ***** válasza:
Én egy 5 literes üvegben készítettem 8-10 db közepes méretű uborkából. Jó félig volt az üveg. Fantasztikus lett... sőt, talán idáig ez lett a legjobb koviubim. Semmit nem befolyásolt, hogy nem volt tele.
júl. 22. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
A saját igényedtől is függ, hogy mennyi kell. Van aki csak 1,5 literesben készít, mert egyedül él.
júl. 22. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Ahogy a 6os írja.

Simán csinálhatod az 5 literesben es nem rakod tele

júl. 22. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,akkor lehet én is megpróbálom.
júl. 22. 14:57
 10/10 A kérdező kommentje:

Megcsináltam már azóta.

Jól sikerült finom lett,kb 2/3-ig volt az üveg.

Kenyeret inkább az aljára tettem.

De azért mégis az a legjobb ha tele van az üveg,ugyanis az uborkák felkúsztak a vízben és kilógtak a vízből,szerencsére mivel bele voltak szorítva az ubik ezért lenyomkodás után ott is maradtak pár óráig,ezért ritkán kellett vissza nyomkodni.

Szóval meg lehet csinálni de ha tele van az üveg keresztbe tett ubikkal jól le lehet zárni nincs ilyen probléma és nem is kell szorosan tenni,mert így néhány megnyomódott.

aug. 9. 17:44

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!