Ki hogyan tárolja az ételeket, hogy a lisztbogár ne találja meg?
Nos akár lisztbogár, akár molylepke petéi már a gyártás, szállítás, bolti tárolás közben is belekerülhettek. Így 100%-os megoldást nincs (a peték kikelését fagyasztással meg lehet előzni).
De az üveg, porcelán, fém tárolók megfelők, de legyenek jól zárhatóak (pl. egy csupor tetejére biggyesztett fedő nem elég.
Nekem nem volt még szerencsém hozzá de egyébként egy műanyag magas dobozban van,aminek van teteje.Kb egy kg fér bele.
Ha tényleg azt szeretnéd ne menjen bele akkor jó üveg csavaros tetővel.
Minden valamilyen jól zárható dobozban.
Sajnos az a zárt lisztes zacskóban kerül haza.
De ha mindent külön zársz, szinte esélytelen, hogy átkerüljön egyikből a másikba.
Simán a spajzban van eredeti csomagolásában. Sötétnek sötét hely, de nyáron ugyanúgy 30 fok van ott is... Télen meg rohadt nagy pára.
Soha nem volt ilyen gond
Mindig irigylem azokat a konyhákat a videókban, ahol katonás sorrendben állnak a fűszeres, lisztes, cukros üvegek miliméterre kiszámolva egy gyönyörű kamrában vagy fiókokban, de hiába vettem ilyet-olyat én is, valahogy mindig egy nagy műanyag dobozba landol a saját zacskójába visszatekerve, amit épp használatban van 😂
Sosem lett bogaras a konyha.
#5 #6 Rohadt mázlisták vagytok. Csak egyszer hozol haza a boltból valami fertőzött dolgot, onnantól egy rémálom.
Egyébként jól záródó befőttes üvegben szoktam tárolni. Plusz tippként: ha valami új dolgot hozol haza(liszt, dara, hüvelyes, gabonafélék), érdemes egy napra berakni a fagyasztóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!