Ma este főztem pörköltet, és még nem hűlt ki (langyos). Mit csináljak, hogy éjszaka ne romoljon meg?
Te írtad ki ezt a kérdést?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Végül csak megfogadtad a tanácsom?
Miután még kezdő koromban 10 liter fantasztikusra sikerült babgulyás az általad leírt körülmények között megromlott másnapra, azóta ezt csinálom:
Ahogy elkészült a kaja, szinte azonnal befőttes üvegekbe kiporciózom (én utálom a műanyagot, de természetesen abba is lehet). Ugyanis jóval hamarabb ki fog hűlni kisebb adagokban, mint a bazi nagy lábosban. Ha kánikula van, akkor a mosogatóba/lavórba állítom az üvegeket, nyilván amennyi befér, és öntök alájuk vizet, így felgyorsítva a hűlést.
Ha ez nem megoldható, és mondjuk nagy a család, és előre kell főzni, barátnőméknél pont ez a helyzet, ők úgy oldják meg kánikulában, hogy el se zárják a leves alatt a gázt, kvázi folyamatosan forrón van tartva, míg tart a vendégség. Mondjuk előző este rakják oda a húslevest, hajnalra elkészül, de még estig várhatók, hogy fogyasztanak belőle, így folyamatosan takarékon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!