Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ma este főztem pörköltet, és...

Ma este főztem pörköltet, és még nem hűlt ki (langyos). Mit csináljak, hogy éjszaka ne romoljon meg?

Figyelt kérdés
A hűtőbe tegyem éjszakára, vagy kint hagyjam? Esetleg mélyhűtőbe? Vagy várjak még valameddig és aztán a hűtőbe?
máj. 27. 23:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Ha már csak langyos nyugodtan tedd be a hűtőbe, semmi baja nem lesz se a pörköltnek, se a frigónak.
máj. 27. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 Katona Dius ***** válasza:
90%
Nyáron én nem hagynám kint éjszakáta. Ha csak lanygos, akkor mehet a hűtőbe. Ha még fent maradsz és később mész aludni, akkor akár várhatsz, amíg jobban kihűlik, de ne hagyd kint.
máj. 28. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
13%

Te írtad ki ezt a kérdést?

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Végül csak megfogadtad a tanácsom?

máj. 28. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
12%
Virrassz mellette és simogasd a buksijàt!
máj. 28. 01:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
90%
Ha annyira tartasz attól,hogy megromlik,akkor van egy pofonegyszerű megoldás...A mosogatótálcát bedugaszolod.Engedsz bele hideg vizet.Aztán beleteszed az edényt amiben a pörkölt van.Ez a hideg fürdő majd lehűti.Ennyi.Utána mehet a hűtőbe.
máj. 28. 03:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
18%
Annyi eszed csak volt, hogy nem hagytad kint éjszakára...
máj. 28. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
95%
Ha langyos simán mehet már a hűtőbe, inkább ne kockáztass.
máj. 28. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
55%
Én mindent a kádban hűtök, hideg vízben. De nem hiszem el, hogy az a módszer újdonság lenne egy felnőttnek... Langyos kaját amúgy már el lehet rakni.
máj. 28. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
18%

Miután még kezdő koromban 10 liter fantasztikusra sikerült babgulyás az általad leírt körülmények között megromlott másnapra, azóta ezt csinálom:

Ahogy elkészült a kaja, szinte azonnal befőttes üvegekbe kiporciózom (én utálom a műanyagot, de természetesen abba is lehet). Ugyanis jóval hamarabb ki fog hűlni kisebb adagokban, mint a bazi nagy lábosban. Ha kánikula van, akkor a mosogatóba/lavórba állítom az üvegeket, nyilván amennyi befér, és öntök alájuk vizet, így felgyorsítva a hűlést.


Ha ez nem megoldható, és mondjuk nagy a család, és előre kell főzni, barátnőméknél pont ez a helyzet, ők úgy oldják meg kánikulában, hogy el se zárják a leves alatt a gázt, kvázi folyamatosan forrón van tartva, míg tart a vendégség. Mondjuk előző este rakják oda a húslevest, hajnalra elkészül, de még estig várhatók, hogy fogyasztanak belőle, így folyamatosan takarékon van.

máj. 28. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
86%
Beteszed a hűtőbe.
máj. 28. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!