Zolko26 kérdése:
Faeperből szeretnék lekvárt és szörpöt készíteni(kb 18 kg gyümölcs). Recepteknél azt írják, hogy a zöld kis szárát ki kell tépni. Feltétlen muszáj ezt megtenni, vagy elég ha kis főzés után át paszírozom egy szűrőn?
Figyelt kérdés
máj. 27. 14:59
1/9 anonim válasza:
Jobban jársz, ha pálinkát főzöl belőle, akkor maradhat a szára.
2/9 anonim válasza:
Ha átpaszírozod nem marad benne semmi a gyümölcsből.
Ha jó érett könnyen lejön,vagy vagdosd le ollóval
3/9 anonim válasza:
Ha az eper érett, a szára könnyen kijön. Ha benne hagyod, lehet, hogy kesernyés íze lesz töle. Ha paszírozod fözés után, akkor a zöld részt is átpaszírozod, nem jó ötlet.
1-es: és mit kezdene a pálinkával, ha nem iszik alkoholt?
Nálunk a családban meg az ismerösök körében évente egy liternél kevesebb pálinka meg egyéb szesz fogy összesen, szóval az csak kidobott pénz, munka és energia lenne.
Lekvárt, szörpöt sokkal inkább érdemes készíteni, az legalább nem ártalmas.
4/9 anonim válasza:
Nem tépkedtem le a szárát. Botmixerrel szoktam rajta segíteni...
6/9 anonim válasza:
Vegyél fagyasztottat (Matusz), ezekre tökéletes. Felbontod, kiöntöd, kész.
7/9 anonim válasza:
6-oa: te hol láttál fagyasztott FAEPRET???? A kérdezö nem a rendes eperröl beszél!
8/9 anonim válasza:
Én megpróbálnám paradicsompasszírozón átnyomni.
9/9 anonim válasza:
Ajánlom figyelmedbe ezt a videót.
https://www.youtube.com/watch?v=kj9NOnNjMOE&ab_channel=K%C9%..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!