Tefjölt hogy lehet készíteni?
Már bocs az offért, de kefír soha nem lesz az aludttejből, mert ahhoz gombakultúra is kellene.
Az okés, hogy az aludttej tetején képződött zsírréteget kellően kikeverve tejfölhöz jutunk.
Minél zsírosabb a tej, annál több lesz.
Igen, mert a házi tejnél is igen csak leszedik a zsírréteget előbb, mint tejszínt. Abból csinálnál aludttejet, igen csak sok kéne, hogy legyen belőle valamennyi használható tejföl.
Ami kiválik közben folyadék, azt mi savónak neveztük.
Ott, semmi hasonlót nem lehet beszerezni? Amivel tudnád helyettesíteni a tejfölt?
Nem lesz pontosan olyan mint a tejföl, de ízben megközelíti:
Crème fraîche és 2-3 evőkanál író vagy
Habtejszín és 2-3 evőkanál író
Egy nap alatt összeérnek.
A Crème fraîche epaisse vagy a Crème fraîche fermentèe eleve savanykás, a mi tejfölünkhöz jobban hasonlít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!