Mit csináltam rosszul? Miértnem kelt meg a pizzatészta?
Figyelt kérdés
A mai terv pizza volt, amihez magam készítettem a tésztát. De valamiért nem kelt meg.
Kb 4 dl langyos vízbe raktam cukrot 1,5 ek-al, némi olajat, kis lisztet és szárított élesztőt rendesen. Összekavartam, és hagytam állni 20 percig. Ugyanúgy nézett ki mint amikor összekavartam, tehát nem tűnt fel hogy felfutott volna.
Ezt követően tettem még bele elég lisztet és sőt is, összegyúrtam, majd megint hagytam állni vagy 40 percet letakarva kint, de árnyékban.
Egyáltalán nem kelt meg semmit a tészta.
Most ott tartok hogy ebből fog készülni a pizza, ha meg kelt, ha nem. De vajon mit rontottam el?
2024. ápr. 15. 16:14
1/5 anonim válasza:
Nem tudom milyen recept volt, de az instant élesztőt nem szoktam felfuttatni.
3/5 anonim válasza:
Hibás volt az élesztő. Instanttal is meg simával is előfordul. A felfuttatás lényegében kizarolag azt a celt szolgalja hlgy lasd hogy meg jo, aktiv az eleszto. Ha nem fut fel akkor egyertelmuen az eleszto volt rossz es teljesen logikus hogy nem kelt meg a teszta
4/5 anonim válasza:
Instant élesztőt csak bele kell kavarni,másik dolog hogy húsz perc alatt nem is kell meg a tészta.Pizza tésztán sokszor nem is látni hogy jó-e sütőben nő meg a tészta.
5/5 anonim válasza:
20 perc alatt fel kellett vna futnia az élesztőnek. Az volt rossz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!