Hogyan kell a pizzatésztát úgy formázni, hogy széle, és normális pizzaformája is legyen ?
A Youtube-n láttam olyan módszert, hogy sajtrudak köré próbálnak formázni szélét.
Csak kapható-e boltban ilyen dedikált pizzasajt ?
A sajttal töltött szélű teljesen más dolog. Külön kategória. Amúgy bármit bele lehet tenni, pizza mozzarellát, trappistát, amit akarsz.
Alap esetben a kézzel nyújtástól lesz ilyen széle. Automatikusan ilyen lesz, mert a peremét tolva húzzák körbe körbe.
Pont ezért nem lehet fával ilyen szélűt csinálni. Mivel a pizzatésztát nem fentről lefelé nyomva kell nyújtani, ahogy egy nyújtófa csinálja, mert úgy a tésztában lévő kis buborékok összeragadnak.
Hanem a pizza lapjának irányában, húzva kell nyújtani, így a gázbuborékok elnyúlnak, de valamennyire megmaradnak.
Ezért a legkíméletesebb a levegőben pörgetve nyújtani, nem szórakozásból találták ki, még ha pár helyen ezért is csinálják.
Hiszen a levegőben pörgetve semmi nyomás nem éri a lapra merőlegesen, a centripetális erő nyújtja ki oldal irányba.
Ezt a mozdulatot kell jól megtanulni:
Ja azt hittem ott indítja el, ahol megállítottam, 3:15-től.
De amúgy nézd végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!