Hogy főzöd a rizst, hogy szép pergős legyen?
Én már több technikát is próbáltam, pirítottam, mértem bögrésen is a vizet hozzá, próbáltam az ujjas módszerrel amit ázsiai videókban láttam (eddig ezzel ment a legjobban), fedővel főzve, fedő nélkül, betakarva konyharuhákkal főzés után, gyakran megkeverve, max 2x megkeverve, legalább 4 különböző rizsfajtát is próbáltam, de mindig egy trutymó lesz a végeredmény bármit is csinálok vele. Egyedül ez a zacskós szokott jól sikerülni, de nem hinném, hogy annyira egészséges műanyag zacsiban főtt rizst falatozni.
Most kipróbáltam a megmosós trükköt, remélem jó lesz. Segítsetek légyszi🥺 (és még csak kezdőnek se tartom magam a konyhában)
Jázmin rizst szoktam és az olajon lepirítós vagyok amit kétszeres forró vízzel öntök fel ami rögtön felforr.Utana kis lángon fedő alatt parolom amíg minimális víz marad rajta,elzárva kb 15 perc és kész pergős.
Valószínű alacsony hőfokon főzöd azért mázgás.
Nekem csak az vált be, amit az 1. válaszoló írt. Mindig tökéletes a rizs.
Kedves kérdező, azóta sikerült? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!