Miért nem jön fel szép bubosra a kenyerem sütőbe? mindig kilapul
Ezer oka lehet.
Dagasztás, kelesztés, érlelés rendben van???
Ha (!) igen, akkor alacsony a kezdő hőmérséklet amivel sütni kezded, vagy rossza a hőközvetítő közeg, értsd, túl száraz a sütőben a levegő.
Ha maga a tészta rendben van, az elsőként említett paraméterek mind oké, akkor simán lehet 250 fokon, és telített vízgőzben kezdeni a sütést.
Az első 15-20 perc után pedig mind a hőmérsékletből, mind a gőzből visszább venni, annak mértékében, amit a kenyér viselkedése kíván.
"Tekerőgombos" van 5 milliós Rational sütő is...
Gázos?
Alulra tegyél egy kis lapos tepsibe forró vizet, és maximumon ami a csövön kifér, legalább 20-25 percig melegítsd elő a sütőt.
Ha gázos, és csak alul van benne egy égősor, lehet fél óra is.
Utána tedd be, az előzőleg vízzel átkent felületű tésztát.
15 perc után kiveheted a vizes tepsit, és a hőmérsékletet a max teljesítménynek kb 3/4-ére vedd vissza.
Akkor is lehet ez ha tulkeleszted mire sutobe rakod es megsul majd a vegen osszeesik.
Illetve lehet az is hogy tul nedves a teszta
Vagy ha halott az eleszto. Szoval mindig futtasd fel hogy biztos jo elesztod legyen. Neha sajnos van egy egy selejtes
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!