Húsvéti sonkát mikor kell megfőzni?
A fogyasztás előtt.
Ha hidegen ennéd akkor legalább 12 órával.
Akár már csütörtökön is megfőzheted.
Egyébként én langyosan szeretem a legjobban.
Én pénteken reggel beáztatom hideg vízbe, este odateszem friss vízben főni. Éjszakára - a főzőlevében - megy a kamrába kihülni. Szombaton reggel átteszem - már a főzővíz nélkül - a hűtőbe. Estére szépen lehet szeletelni.
Persze csinálhatod másképp is, nincs kötelező érvényű szabály.
És ha pl. háztól veszed az igazi parasztsonkát - ami jellemzően sósabb, mint a bolti -, úgy célszerű már csütörtökön beáztatni.
Nagyszombat még böjt. Vasárnap reggeltől van a sonka.
Kb egy éjszaka kell neki hülni
Mi vasárnap kora reggel szoktuk főzni, reggelire esszük, és ha marad, akkor vacsorára is.
De lehet, hogy korábban is főzünk egy kisebb darabot, pl. pénteken.
Ha megfőtt, megesszük pénteken es szombaton, ameddig kitart.
Nálunk nincs vallás, se böjt, inkább a tavaszt és a hosszú hétvégét "ünnepeljük", de a sonka, tojással, tormával, sok zöldséggel nagyon kedvelt ételünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!