Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meg mosod a rizst, mielött...

Meg mosod a rizst, mielött megfőznéd? Az ázsiaiak miért hangsúlyozzák mindig, hogy mennyire fontos a rizs ALAPOS átmosása főzés elött?

Figyelt kérdés

Nagyon sok azsiai receptvideot nezek, es tok mindegy, hogy japan, kinai, indiai a video, mindannyian felhivjak ra a figyelmet, hogy alaposan at kell mosni a rizst. Es azert a rizs megiscsak egy azsiabol szarmazo noveny, az azsiaiak “kenyere”.

En eddig sohasem mostam fozes elott. Mi lehet ennek az oka? Nalatok mi a szokas?



2021. szept. 25. 18:33
A kérdező szavazást indított:
Mindig megmosom főzés elött
Sohasem mosom meg főzés elött
37 szavazat
 1/8 A kérdező kommentje:
*megmosod
2021. szept. 25. 18:33
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Megmosom
2021. szept. 25. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 qkker1 ***** válasza:
68%
Mivel tele van rizsliszttel amitől összeragadna főzés után, megmosom.
2021. szept. 25. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Régen megmostam, de most már nem, mert szép, tisztított rizst lehet venni. Gondolom, az ázsiaiak a keményítőt mossák ki belőle.
2021. szept. 25. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
52%
Az Ázsiában kedvelt rizseket, főleg a basmatit, kötelező többször átmosni, mert annyi keményítő van rajta. Az itthoni főzőtasakosokat nem kell, az már a gyárban nagyon meg van tisztítva. Ami nem a minőség és igényesség jele, csak egyszerűen erre van igény Európában.
2021. szept. 25. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
46%
nem mosom. párszor kipróbáltam, semmi különbséget nem vettem észre. jó minőségűt veszek, nem kell kavicsok meg mindenszar után turkálni benne, nem poros, teljesen tiszta. valószínűleg rizsliszt is nagyon kevés van benne (ha van), ezért lehet hogy nem vettem észre különbséget a mosott és a mosatlan között
2021. szept. 25. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
73%
Zacskós rizst főzök. A fene fogja azt megmosni.
2021. szept. 28. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
Mindig megmosom a rizst, addig, amíg tiszta víz nem folyik belőle, mivel a keményítőt le kell mosni róla, különben összeragad. Utána kiterítem egy konyharuhára megszárítani, majd így tudom tovább felhasználni .
máj. 27. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!