Miért tesszük a zsírt/olajat a tészta vizébe, ha nem azért hogy ne ragadjon össze?
Figyelt kérdés
Azt olvastam nem rég egy cikkben, hogy nem is ezért tesszük bele az olajat. Holott nekem mindenki a nagyitól kezdve a szomszédig azt mondta ezért tesszük bele, hogy ne ragadjon össze a tészta. Már nem találom a cikket. A mobilról ellapoztam tegnap és nem jön vissza.2024. márc. 3. 18:27
21/22 Dorian Gray válasza:
Én 10+ éve vendéglátásban dolgozom, soha nem tettem bele, sőt ennyi idő alatt egyetlen szakácskollega volt csak, aki igen, pedig azért pár mázsa, ha nem tonna száraztésztát kifőztünk már :) Teljesen felesleges, a víz mennyisége sokkal fontosabb, 2 dolog miatt is.
1: Amikor beleteszed a tésztát ne hűtse le, szinte rögtön forrni tudjon újra
2: Amikor forr azzal a víz tudja mozgatni a tésztát és nem áll össze.
Az elején érdemes picit keverni, amíg nem forr újra a víz, mert akkor még hajlamos leülni a fazék aljára és egybetapadni. De ennyi. Olajnak semmi értelme, pláne, hogy fizikából tudjuk, hogy a víz tetején lebeg úgyis csak.
22/22 anonim válasza:
21-es: minden szavaddal tökéletesen egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!