Túlsózott pörköltbe jó ötlet mézet tenni?
Figyelt kérdés
febr. 21. 20:56
11/16 anonim válasza:
Mert szerinted a sósnak az ellentéte az édes? Hát nem.
A sósnak az ellentéte a keserű. Ezért szoktak némi sót tenni édes süteményekbe is, hogy a keserű mellékízt elnyomja.
Az édes a savanyúnak az ellentéte.
12/16 anonim válasza:
Inkább ne,önts le esetleg a levéből mellette készíts egy új pörkölt alapot és tedd hozzá.
13/16 anonim válasza:
Ha édeskésebb pörköltet akarsz, akikor lehet beletenni pici cukrot, de a már túlsózott alapot nem hozza helyre.
14/16 anonim válasza:
Nem.
Elnyomni, nem lehet. Kiszedni belőle sem lehet.
Új szafttal, sose lesz ugyanolyan...
A krumpli belefőzése jó ötlet, az sok sót képes magába szívni, és a köret is le van tudva.
Ha félsz, hogy szétfő a hús, mire megfő a krumpli, esetleg (a galuskás paprikáskrumplihoz hasonlóan) csinálhatsz olyat is, hogy hosszabb lére engeded a pörköltöt, és sótlan galuskát szaggatsz bele.
Az fél perc alatt megfő.
15/16 anonim válasza:
Nekem is a burgonya belefőzése a kézenfekvő megoldás. :)
16/16 zoltandudas válasza:
Szerintem is a burgonya belefőzése segít.Esetleg lefagyasztod az egész pörköltet és később felhasználod más ételhez, pl. valamilyen gulyás leveshez (pl. babgulyáshoz), vagy paprikáskrumplihoz is fel lehet használni. Vagy ha legközelebb fözöl pörköltet, akkor felhasználod a sós ételt, esetleg csak a felét. Az elsózott ételt nem kell kidobni, meg lehet menteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!