Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Húspogácsa daráló nélkül?

Húspogácsa daráló nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az a nagy helyzet, hogy megkívántam vacsorára a fasírtot - vagy húspogácsát -, de nincs itt itthon darált húsom.

Csak ezért nem mennék el a boltba, de az működhet, ha nagyon apróra felvágom a húst, és pl pici zsemlemorzsával összeállítom?

Köszönöm a válaszokat.

febr. 10. 15:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%
Nem gond, nem érdekel a pontozás.
febr. 10. 17:11
 12/15 anonim ***** válasza:
78%

"A vagdalt húst mind jobban kiszorítja régi helyéről a darált, vagy őrölt hús, amit pedig öreg hibának tartok. Mindenesetre könnyebb a húst belegyömöszölni a gépbe, s egy-két forgatással simára darálni, mint két késsel, vagy a kétnyelű félhold alakú bárddal fáradságosan apróra vagdalni. Ez bizony igaz, de igaz az is, hogy a darálás vagy őrlés sokat elvesz az ízéből, amit aztán hiába akar a kényelmesedő vagy siető szakács fűszerekkel pótolni. Különösen áll ez a szalonnafélékre, amelyekből kenőcsöt csinál a masina, de áll a sonkára, amelyet teljesen megfoszt eredeti jellegétől, s áll sokféle húsra is. Kinyomódik, kisajtolódik belőle az, ami igazán jó, s ott marad a daráló csavarjai között."

hmm belegondolva én nagyon modern kor gyermeke lehetek, szerintem még igazit nem is ettem, csak daráthúsosat. kíváncsi lennék a különbségre:)

febr. 10. 17:29
 13/15 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=IqlCczVNDcY

6:12-től láthatod, hogyan kell csinálni:)

febr. 11. 08:18
 14/15 anonim ***** válasza:
79%
Persze hogy jó ha késsel darabolod,vagdosod is,tatár bifsztek is így készül.
febr. 11. 08:22
 15/15 anonim ***** válasza:
44%

febr. 10. 16:48

Drága barátom! Megszóltátok a febr. 10-én hozzászólót, Örülök hogy jót nevettél(nevettetek) de hatalmasat tévedtek. Igen, falun a 60-as 70-es években nagyon sok helyen kemény fán, deszkán, farönkön darabolták disznóvágáskor a húsokat.Így aprították a disznósajtba való és a füstölt szalámiba való húsokat is.Nagyapámék, apámék is. Tudjátok mit mondok? Az állaga sokkal gusztusosabb volt mint a mai darálókban összepréselt húsnak már egyáltalán nem kinéző valami.

aug. 4. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!