Húspogácsa daráló nélkül?
Sziasztok. Az a nagy helyzet, hogy megkívántam vacsorára a fasírtot - vagy húspogácsát -, de nincs itt itthon darált húsom.
Csak ezért nem mennék el a boltba, de az működhet, ha nagyon apróra felvágom a húst, és pl pici zsemlemorzsával összeállítom?
Köszönöm a válaszokat.
"A vagdalt húst mind jobban kiszorítja régi helyéről a darált, vagy őrölt hús, amit pedig öreg hibának tartok. Mindenesetre könnyebb a húst belegyömöszölni a gépbe, s egy-két forgatással simára darálni, mint két késsel, vagy a kétnyelű félhold alakú bárddal fáradságosan apróra vagdalni. Ez bizony igaz, de igaz az is, hogy a darálás vagy őrlés sokat elvesz az ízéből, amit aztán hiába akar a kényelmesedő vagy siető szakács fűszerekkel pótolni. Különösen áll ez a szalonnafélékre, amelyekből kenőcsöt csinál a masina, de áll a sonkára, amelyet teljesen megfoszt eredeti jellegétől, s áll sokféle húsra is. Kinyomódik, kisajtolódik belőle az, ami igazán jó, s ott marad a daráló csavarjai között."
hmm belegondolva én nagyon modern kor gyermeke lehetek, szerintem még igazit nem is ettem, csak daráthúsosat. kíváncsi lennék a különbségre:)
febr. 10. 16:48
Drága barátom! Megszóltátok a febr. 10-én hozzászólót, Örülök hogy jót nevettél(nevettetek) de hatalmasat tévedtek. Igen, falun a 60-as 70-es években nagyon sok helyen kemény fán, deszkán, farönkön darabolták disznóvágáskor a húsokat.Így aprították a disznósajtba való és a füstölt szalámiba való húsokat is.Nagyapámék, apámék is. Tudjátok mit mondok? Az állaga sokkal gusztusosabb volt mint a mai darálókban összepréselt húsnak már egyáltalán nem kinéző valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!