Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Húspogácsa daráló nélkül?

Húspogácsa daráló nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az a nagy helyzet, hogy megkívántam vacsorára a fasírtot - vagy húspogácsát -, de nincs itt itthon darált húsom.

Csak ezért nem mennék el a boltba, de az működhet, ha nagyon apróra felvágom a húst, és pl pici zsemlemorzsával összeállítom?


Köszönöm a válaszokat.



2024. febr. 10. 15:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
daráló előtti időkben igy csinálták
2024. febr. 10. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
A fasírt hivatalos neve vagdalt, és azért, mert eredetileg késsel vagdalták fel a húst hozzá. Nekem egy adag nem a világ, de képzeld el, milyen volt, amikor 10-15 före kellett így felaprítani
2024. febr. 10. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
És mennyire apróra vágjam? Életemben nem készítettem még, bocsi az értetlenkedésért.
2024. febr. 10. 15:35
 4/15 anonim ***** válasza:
83%

Kb borsszem-borsószem közötti méretre.

Sokat segít, ha elöször elvágod szeletekre, beteszed a fagyasztóba fél órára és utána darabolod tovább, a félfagyos hússt sokkal könnyebb kezelni.

Feldarabolod elöször kb 3-5 mm-es szeletekre, a szeleteket ilyen méretü csíkokra, majd fél maréknyi csíkot szépen kockákra, a többit addig tartsd hidegen, mert úgy könnyebb vágni, nem nyúlik szanaszét.

Meg természetesen éles kés kell hozzá.

2024. febr. 10. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
ha finomabb darálású húshoz van szokva akkor borsszemtől sokkal kisebbre kell vágnia a húst, különben nagyon darabosnak és tömörnek fog érződni a végeredmény! biztosabb ha minél apróbbra próbálod kérdező
2024. febr. 10. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:

Az nem baj, hogyha tömörebb, mert saját magamnak készül :) Legfeljebb konstatálom, hogy tényleg túl nagy lett.


Köszönöm :)

2024. febr. 10. 16:06
 7/15 anonim ***** válasza:
12%
Egyszerübb, ha csapkodod a húst egy éles bárddal vagy késsel. Persze stabíl felület kell hozzá pl. egy farönk, de ez csak példa. Sok videó van ahol még sokan így készítenek "darálthúst"
2024. febr. 10. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Farönk :D (bocsi, ezen felnevettem)
2024. febr. 10. 16:29
 9/15 anonim ***** válasza:
77%

A 7-es még életében nem látott sem nyers húst, sem farönköt!

Ezzel a módszerrel fadarabokkal dúsított húsdarabokat kapna a kérdezö, ami ehetetlen.

2024. febr. 10. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:

Bocs, utolsó, véletlen lepontoztalak...


De amúgy igen :), viszont vicces.

2024. febr. 10. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!