Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Húspogácsa daráló nélkül?

Húspogácsa daráló nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az a nagy helyzet, hogy megkívántam vacsorára a fasírtot - vagy húspogácsát -, de nincs itt itthon darált húsom.

Csak ezért nem mennék el a boltba, de az működhet, ha nagyon apróra felvágom a húst, és pl pici zsemlemorzsával összeállítom?


Köszönöm a válaszokat.



febr. 10. 15:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
daráló előtti időkben igy csinálták
febr. 10. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
A fasírt hivatalos neve vagdalt, és azért, mert eredetileg késsel vagdalták fel a húst hozzá. Nekem egy adag nem a világ, de képzeld el, milyen volt, amikor 10-15 före kellett így felaprítani
febr. 10. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
És mennyire apróra vágjam? Életemben nem készítettem még, bocsi az értetlenkedésért.
febr. 10. 15:35
 4/15 anonim ***** válasza:
83%

Kb borsszem-borsószem közötti méretre.

Sokat segít, ha elöször elvágod szeletekre, beteszed a fagyasztóba fél órára és utána darabolod tovább, a félfagyos hússt sokkal könnyebb kezelni.

Feldarabolod elöször kb 3-5 mm-es szeletekre, a szeleteket ilyen méretü csíkokra, majd fél maréknyi csíkot szépen kockákra, a többit addig tartsd hidegen, mert úgy könnyebb vágni, nem nyúlik szanaszét.

Meg természetesen éles kés kell hozzá.

febr. 10. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
ha finomabb darálású húshoz van szokva akkor borsszemtől sokkal kisebbre kell vágnia a húst, különben nagyon darabosnak és tömörnek fog érződni a végeredmény! biztosabb ha minél apróbbra próbálod kérdező
febr. 10. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:

Az nem baj, hogyha tömörebb, mert saját magamnak készül :) Legfeljebb konstatálom, hogy tényleg túl nagy lett.


Köszönöm :)

febr. 10. 16:06
 7/15 anonim ***** válasza:
12%
Egyszerübb, ha csapkodod a húst egy éles bárddal vagy késsel. Persze stabíl felület kell hozzá pl. egy farönk, de ez csak példa. Sok videó van ahol még sokan így készítenek "darálthúst"
febr. 10. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Farönk :D (bocsi, ezen felnevettem)
febr. 10. 16:29
 9/15 anonim ***** válasza:
77%

A 7-es még életében nem látott sem nyers húst, sem farönköt!

Ezzel a módszerrel fadarabokkal dúsított húsdarabokat kapna a kérdezö, ami ehetetlen.

febr. 10. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:

Bocs, utolsó, véletlen lepontoztalak...


De amúgy igen :), viszont vicces.

febr. 10. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!