Hogyan készítsek otthon fél kiló darált sertéshúst (persze sertéshúsból) daráló nélkül?
Kérj szomszédtól kölcsön
Késsel aprítsd fel (türelemjáték)
Fagyaszd le és utána reszeld le (nem tudom, hogy működik e, a neten olvastam)
Ha jól szerelted össze, akkor semmi baja nem lehet. A szomszédasszonyok bizonyára adnak kölcsön. Anyagfáradástól ne tarts. Fontos, hogy a kések a rostély felé álljanak és a rostély a helyén legyen, azaz beilleszkedjen a kivágott széle a köpeny kitüremkedésébe. Nézd meg jól, amikor munka végeztével szétszeded elmosni, vagy kérdezd meg a szomszédasszonyt, hogy jól raktad-e össze. Nem nagy tudomány kezelni.
Ja, nagyon fontos, hogy jól erősítsd fel a munkalaphoz, nehogy leessen és eltörjön!!!
Köszönöm az újabb válaszokat is! - Az a konkrét igazság, hogy még mindig előtte állok a feladatnak. Töltött tököt készülök sütni, a tököm már magvan...még nem került sor a tranzakcióra, de már záródik a kör. Addig tolódott a 'feladat' - hogy mire a tettek mezejére lépek, addigra fogok ismét húsboltban járni, és egyelőre úgy fog megoldódni a feladat, hogy tudok venni darálthúst (ill. daráltatni a húsboltban). De, köszönöm az összes ötletet, mert egyszer még szükségem lehet rá. Én egyébként Spar (közeli nagyváros) ban vásárolok (általában) és én pl. nem sajnálnék egy ötvenest a darálásért...mondjuk nekem annyit bőven megér(ne). Más kérdés, hogy újabban húst abban a húsboltban veszek, ahol elfogadják a SZÉP kártyát (mert újabban van nekem ilyen....és mégújabban megtudtam, hogy az említett húsbolban elfogadják). Nem tudom, véletlen-e az, ott viszont nagyon drága minden, egyébként csak ritkán vinne rá a lélek, hogy ott vásároljak (végszükségben)...de így, hogy a SZÉP kártyámról húzzák le az összeget, nem fáj annyira. Sajnos, néhány hónap múlva megszűnik ez a jó világ, mert nyugdíjba megyek, és nem fogok már pénzt kapni a SZÉP kártyára. (Gondolom).
A húsdaráló elrontását csak viccből írtam. Ismerem a szerkentyűt - gyerekkoromban volt nekünk otthon...sőt, amíg (25 év) házasságban éltem, akkor is volt nekünk (igaz, akkor nekem semmi dolgom nem volt vele, mert a volt nejem 'átvállalt' minden főzéssel összefüggőt...sajnálom érte utólag. A húsdaráló elrontást csak mint Murphy-jelenséget említettem...húsdarálónál ez 'szőke nők' (vagy férfiak) esetében működhetne.
Köszi, még egyszer is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!