Sütés nélküli sütihez tojásfehérje nem veszélyes?
Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni sütés nélküli sütit viszont tojásfehérjével akarom disziteni, még nagyon új vagyok a sütésben így nem vagyok benne biztos hogy helyes vagy helytelen, mindenhol mást láttam, viszont a mézeskalácsot is tojásfehérjével díszítik, de persze kíváncsi vagyok más véleményére isfebr. 3. 18:44
1/7 anonim válasza:
Sokszor csináltam már, semmi bajunk nem lett tőle.
2/7 anonim válasza:
Valahogy szokták hőkezelni ilyenkor is
3/7 anonim válasza:
Tiramisut gyakran csinálok, amibe kell tojás, eddig nem volt gond soha.
5/7 anonim válasza:
Van benne rizikó, de általában nem gond. Válassz szalmonella ellen kezelt tojást.
Sokan hozzák példának a tiramisut, azért én ismerek családot akik pár napot eltöltöttek a Szent László kórházban egy jó tiramisu után... Én is imádom a lágyabb tükörtojást és a buggyantott tojást, és volt már foscsi egy rosszabb házi tojás körtől.
De azért az esetek nagy részében nem szokott (súlyos) gond lenni.
6/7 anonim válasza:
Nyilván nem veszélytelen de télen nem lesz gond.Egyébként vízgőz felett lehet hőkezelni is a felvert fehérjét.
7/7 anonim válasza:
A szalmonellla kb. 70 fokon elpusztul, a nyers tojást meg lehet hőkezelni vízgőz felett folyamatos keverés mellett kb. 82 fokig, és nem csapódik ki, utána ugyanúgy fel lehet verni tiramisuba is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!