Miért lesz valaminek "mélyhűtő íze"..?
Frissen vett halat a mélyhűtőben lefagyasztottuk. Most elővettem, és halászlébe belefőzve is kellemetlen, "hűtő íze" lett.
Mitől van ez?
Lefagyasztva elvileg nem történhet vele semmi. Baktériumok sem osztódnak.
Mindent be kell csomagolni normálisan.
Nekem soha semminek nincs "(mély)hűtő" íze, mert értelmesen pakolom el, zárható dobozban vagy folpackkal körbetekerve.
Ismerősömnek is mélyhűtő szagú azt mondja! Kiveszi a kaját és érezni rajta kellemetlen szagot, a zacskón! És a zsemlén mert pl azt is fagyaszt le!
De kiolvasztás után nem érezni.
A mélyhütö nem tiszta, nem megfelelö minöségü zacskóba tetted (a zöldséges részen lévö nem alkalmas fagyasztásra, vegyél direkt erre valót), a zacskó nem tiszta, többször használt.
Rendesen becsomagolva, kellöen tisztán tartott fagyasztóban nem lesz semminek szaga.
Mindent rendesen be kell csomagolni, mert mindennek van szaga és íze és attól még hogy le van fagyasztva ezek terjednek és átveszi más cucc is a szagát. Ez különösen igaz a nyers húsokra.
Plusz célszerű néha kifertőtleníteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!