Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy főzzem a gombócos káposzt...

Hogy főzzem a gombócos káposztát,hogy több leve maradjon? Felöntöm teljesen,de valahogy mindíg kevés marad a leve.

Figyelt kérdés
2023. nov. 27. 06:26
 1/7 anonim ***** válasza:
2023. nov. 27. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Még több vizet önts rá.
2023. nov. 27. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
A rizs szívja fel a vizet, használhatsz előfőzött rizst, mosd ki a rizst, hamarabb megpuhul, vagy egy kicsit párold meg a rizst félkeményre.
2023. nov. 27. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A gombóc is szereti a vizet,úgy néz ki még többet kíván.
2023. nov. 27. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

"Felöntöm teljesen,de valahogy mindíg kevés marad a leve."

Csak az nincs leírva, hogy a gombócok meddig vannak az edényben. De a leírásból sejthető, hogy tele, vagy majdnem tele. Ezért a rizs felszívja azt a kevés vizet, amit a gombócok közé tudsz önteni. Nos a megoldás az, hogy az edényt ne rakd tele gombóccal, kevesebb gombócot készíts és csak a 70%-áig töltsd meg gombóccal. És így több vizet tudsz ráönteni. Egy részét most is felszívja a rizs, de több lé lesz, ha több vizet tudsz tölteni rá. Ha véletlenül muszáj éppen annyi gombócot csinálni, akkor meg a meglévő edény mellé be kell fogni még egy másikat is, szóval adott gombócszám esetén két edénybe főzd meg őket, és mind a két edény esetében tartsd be, hogy jóval több üres helyet hagyj fent gombóc nélkül, mint eddig.

2023. nov. 27. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. nov. 27. 13:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Gombócos káposzta az a töltött káposztát jelenti?

Ha igen, akkor elmondom, hogy én félig megfőzöm a rizst (1:1 arányban a rizs és a víz), és csak utána keverem a darált húshoz és töltöm a káposztaleveleket.

A darált hús nálam tartalmaz egy közepes fej vöröshagymat is, turmixxal pépesítve, ami egy kicsit "lucskosabbá" teszi a rizs-fűszerek-hús keveréket, és pont a félig főtt rizs szívja fel a pürésített hagyma levét - a gombóc pedig nem lesz sem túl puha, sem túl kemény.

2023. dec. 6. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!