Hogy főzzem a gombócos káposztát,hogy több leve maradjon? Felöntöm teljesen,de valahogy mindíg kevés marad a leve.
"Felöntöm teljesen,de valahogy mindíg kevés marad a leve."
Csak az nincs leírva, hogy a gombócok meddig vannak az edényben. De a leírásból sejthető, hogy tele, vagy majdnem tele. Ezért a rizs felszívja azt a kevés vizet, amit a gombócok közé tudsz önteni. Nos a megoldás az, hogy az edényt ne rakd tele gombóccal, kevesebb gombócot készíts és csak a 70%-áig töltsd meg gombóccal. És így több vizet tudsz ráönteni. Egy részét most is felszívja a rizs, de több lé lesz, ha több vizet tudsz tölteni rá. Ha véletlenül muszáj éppen annyi gombócot csinálni, akkor meg a meglévő edény mellé be kell fogni még egy másikat is, szóval adott gombócszám esetén két edénybe főzd meg őket, és mind a két edény esetében tartsd be, hogy jóval több üres helyet hagyj fent gombóc nélkül, mint eddig.
Gombócos káposzta az a töltött káposztát jelenti?
Ha igen, akkor elmondom, hogy én félig megfőzöm a rizst (1:1 arányban a rizs és a víz), és csak utána keverem a darált húshoz és töltöm a káposztaleveleket.
A darált hús nálam tartalmaz egy közepes fej vöröshagymat is, turmixxal pépesítve, ami egy kicsit "lucskosabbá" teszi a rizs-fűszerek-hús keveréket, és pont a félig főtt rizs szívja fel a pürésített hagyma levét - a gombóc pedig nem lesz sem túl puha, sem túl kemény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!