Kezdő szakácsnő vagyok. Ha egy kicsit megég a hagyma, dinsztelésnél akkor lehet tőle keserű az étel?
Ha csak egy kicsit sült túl, attól még nem lesz keserű, de ha jócskán, akkor az bizony igencsak keserű és nem szabad megenni (nem csak azért, mert nagyon keserű).
Amúgy én már tapasztaltam, hogy a búzalisztből készült főtt tésztának van egy furcsa mellékíze!!! Lehet, hogy te is azt érezted!
Milyen száraz tészta volt ez?
#7. Értem. Próbáltam mindkettőt, tojásost és nélkülit is. A Gyermelyi tészták elég jók szoktak lenni.
Akkor valószínűleg mégis a hagyma lehetett megégve. (Illetve, ha használtál őrölt paprikát, arra is oda kell figyelni.)
Nincs a közeledben valaki, aki meg tud tanítani az alapokra? Pl anyukád, nagymamád vagy vki, aki tud főzni?
#9. Néha nem sikerül, nem baj az, belejössz.
A tészta tényleg akkor tud ragacsos lenni, ha túl van főzve, vagy ha nincs jól leszűrve.
Nem tudom, hogy melyik módszerrel készítetted a kaját, együtt főzted a krumplit és a tésztát vagy külön? Mindkét módszerrel lehet.
Ha külön főzted, akkor a krumpliról is teljesen le kell önteni a vizet.
De ha a párod megette, akkor hátha nem is volt olyan rossz.
F. Nagy Angélának van pár jó könyve kezdőknek, talán Fiatalok főzőiskolája és Horváth Ilona szakácskönyvében is vannak jó tippek. (Utóbbinak nagy részét amúgy F. Nagy Angéla írta.)
Konyvtárból kölcsönözd ki és ha tetszik, meg is lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!