Hogyan tudnám eltenni télire az almát cukormentesen? (Fagyó kizárva)
Fényképen.
Amúgy ha van pincéd, hideg kamrád, akkor reszelve, üvegben.
Teljesen meg kell fozni, a parolas nem eleg. Sima darabosat nem probaltam, en javaslom hogy legalabb a felet darald le es a maradekot kockazd es ugy fozd hogy tutira kitoltse majd az uvegeket.
Es naggyon fontos!!!! a sterilitas. Tehat uvegeket nagyon kimosni es utana en be szoktam tenni sutobe 120 fokra husz percre hogy tuti jo legyen.ezutan kupak belsejebe meg uveg szajahoz mar nem szabad nyulni.
Kesz lekvart beletenni, en dupla reteg folpackot szoktam az uvegre, utana a teto es utana fejre forditva takarok koze ket napra.
Csinalhatsz szoszt is lekvart is. Lekvarhoz en javaslok suritonek pektint mert az alma eleg vizes es kulonben orokke kell fozni. Pektin iszonyat csomosodik szoval kulon talvan turmixszal keverd hozza ha teszsl bele.
Én így szoktam, körtével is csináltam már:
Megmosás, tisztítás után tetszőleges méretűre szeletelem/kockázom. Kevés citromlével átforgatom azonnal, hogy ne barnuljon meg nagyon.
Egy lábasba teszem az egészet, egy krumplinyomóval annyira összetöröm, hogy elegendő lé legyen alatta, ami elég ahhoz, hogy főni kezdjen.
Alacsony-közepes hőfok, a lényeg, hogy gyöngyözzön legalább, addig főzöm, míg a kívánt sűrűségű nem lesz. Utoljára a körtét felére főztem vissza.
Én utálom a teljesen homogén pürét, ezért szoktam így, mert darabos lesz.
Sterilizált üvegekbe forrón töltöm, fejre fordítom pár percre. Ami egyrészt kupaktesztelésre kiváló, másrészt vákuumot csinál az üvegben. Majd a 120 fokos sütőben még legalább 20 percre betolom, és ott is hagyom kihűlni reggelig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!