Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Eperikőr házilag, de cukorment...

Eperikőr házilag, de cukormentesen. Így megromlik?

Figyelt kérdés

Lehet, hülye kérdés, de nem akarom elrontani.

A következő a helyzet:

Az epret felfőztem, édesítőt tettem bele, turmixoltam, majd hidegen összeöntöttem a vodkával.

Ez így simán hűtőben meddig állhat el?

Ha jövő hétvégére kell, jobb ha lefagyasztom, vagy kibírja?



2020. jún. 9. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Jövőhétig bőven kibírja hűtőben. Valószínűleg tovább is, a lényeg a hűtésen van.
2020. jún. 10. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi 😊
2020. jún. 10. 08:29
 3/4 anonim ***** válasza:
50%
El nem tudom képzelni, hogy miért édesítőt raksz az eperlikőrbe. Ha cukorbeteg valaki, alkoholt se fogyasszon. Nagyon felboríthatja a vércukorszintet. Ha fogyózik valaki, akkor se igyon szeszes italt, mert a szesz magas kalória-tartalmú. Szóval miért van édesítő benne?
2020. jún. 11. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem tartozik a kérdéshez, de akkor leírom, hogy el tudd képzelni:

Folyékony formában nem bírom a cukrot, rosszul leszek tőle.

Ndm kell hozzá alkohol, lehet az kávé, gyümölcsleves, sőt, a szénsavas üdítők a leggyilkosabbak.

Kiszárad a szám, hányingerem van, szédülök, ver a víz.

Ugyanez elmarad, ha szilárd cukorról van szó, vagyis megeszek egy szelet sütit, vagy egy csokit, akkor nincs bajom.

Volt cukorterhelésem is (nem emiatt), meg mérték többször, aszerint teljesen rendben van.

2020. jún. 12. 07:49

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!