Hogyan lehet fokhagymát szárítani hosszú időre?
Vagy egyáltalán érdemes-e?
Népigyógyászat,főzőcske miatt gondoltam.
Tudom fokhagyma szinte mindig,mindenhol megtalálható,tehát nincsen szükség efféle tartósításra csak kíváncsi vagyok.
De Kedveseim.... ez hol SZÁRÍTÁS?????
A kérdésem az volt pedig....
Szia!
Nem tudom, hogy aktuális e még a kérdésed, én most kerestem erre rá.
Gondolom, te is a girizdeket szeretnéd kiszárítani, nem az egész fej hagymát. (azt tényleg fonni szokták és felakasztani)
Egyik oldalon találtam - még nem próbáltam ki, de kifogom - a girizdeket felvágod kb három darabra, száraz meleg helyen kiteríted. Napra nem szabad tenni, és kiszárad. Vagy ha van akkor szárító/azsaló gépbe.
Ha kiszáradt lehet porrá örölni is, és akkor késza foghagyma granulátumod.
Innen vettem az infot: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!