Az "aprított" Fokhagymát hogyan lehet tartósítani?
Figyelt kérdés
2010. szept. 24. 12:56
1/7 anonim válasza:
Talán ez az egy amit nem szoktam.
Szerintem felesleges. nekem van foghagyma nyomóm, és mikor kell kb 2 mozdulat bele nyomnom.
A rendes hagymából többet apróra vágok és fagyasztom. mert az macera összevágni mindig, föleg ha csak éppen egy pici kell a kajához.
2/7 anonim válasza:
Lefagyaszthatod, megszáríthatod, sóval üvegbe teheted...
3/7 anonim válasza:
Én lereszelem, és olajat öntök rá, annyit, hogy ellepje. Kis üvegbe teszem. Sokat ne érdemes, mert így is max 2-3 napig áll el. Utána megváltozik az íze.
4/7 anonim válasza:
En egyszeruen megtisztitom es egy befottes uvegbe rakom, amit lezarok, s ezt a hutobe teszem. Igy nagyon sokaig elall, talan 1 honapig is, de igazabol meg nem figyeltem meg, de sokaig.
5/7 anonim válasza:
Szedd csak gerezdekre, tedd egy kisebb üvegbe és önts rá olajat. Tartsd hűtőben. Ha csak kevés fokhagyma kellene valamihez, elég az olajból használni, igen intenzív ízű lesz. A fokhagymának sem lesz így mellékíze, nem is puhul meg. Teljesen olyan marad, mintha akkor tisztítottad volna meg.
6/7 anonim válasza:
Látod? Magyarul ne aprítsd fel!Akkor nekem is ezt kell tennem. Mert én lereszelve csak pár napig tudom tárolni.
7/7 anonim válasza:
Aprítsd fel, sózd be és tedd lezárt üvegbe. Nagyon sokáig eláll és az íze is megmarad. Kényelmes módszer és nem hülyeség, mi is így csináljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!